foto van Antoinette

Herinneringen

Dit is de plek waar u uw gedachten over Antoinette kwijt kunt en die van anderen kunt lezen. We hebben deze pagina bewust niet 'Condoleanceboek' genoemd.

Natuurlijk zijn al uw condoleances en blijken van medeleven hier van harte welkom en heel erg waardevol, maar nòg liever willen we deze pagina vullen met herinneringen aan Antoinette, uw verhalen of anekdotes of uw beschrijving waarom Antoinette bijzonder was voor u. Zodat we met elkaar de herinnering aan Antoinette levend kunnen houden.
Als u hier meerdere keren iets wilt schrijven, dan kan dat ook, graag zelfs. Ook als u al op een andere manier heeft gereageerd zien we uw bijdrage graag verzameld op deze website.

U kunt uw bijdrage hier kwijt

Alvast heel erg bedankt!

marion jorritsma
Op het moment dat we echt niet meer wisten wat we met onze zoon aan moesten zijn we bij Antoinette terecht gekomen. Ze heeft hem weer zin in het leven gegeven. Hij was nog erg jong en moest leren met anderen om te gaan. Onze dank is erg groot.

16-11-2022

Tygo van Hassel
Lieve Antionette,

De afgelopen maand heb ik veel aan u gedacht. Ik had mijn examens. Om je bij mijn examens te laten zijn, had ik twee pennen van jou op mijn examentafeltje gelegd ter herinnering. Overigens heb ik niet met deze pennen geschreven, omdat ik ze wilde koesteren. Maar toen, bij mijn laatste examen hijgde de tijd in mijn nek en raakte mijn pen op. Ik besloot toch met een pen van jou te schrijven. (Nu wordt best bijzonder) Toen ik de zware pen pakte en het liet rollen over het examenpapier, kwamen mijn gedachtes van de bijzondere jou tevoorschijn. Zo erg had ik het gevoel dat jij werkelijk over mijn schouders keek. Ik voelde je aanwezigheid! Je was er! Met deze kracht had ik de examens afgerond en gister kreeg ik te horen dat ik op het nippertje geslaagd was voor mijn Gymansium! Dit had ik, lieve Antoinette, zonder jouw hulp en zonder mijn herinneringen, denk ik, net niet gehaald.

Voor altijd blijf ik je dankbaar wat je mij geleerd hebt; onvergetelijk is de warme liefde en bijzonder was het moment toen ik jouw aanwezigheid voelde!

Lieve Antionette,

Ik mis je.

Liefs, Tygo van Hassel

13-06-2019

Henny Ringe
Lieve Antoinette,

Lang geleden is het, dat ik het geluk had met jou and Berrie te werken in de Jozefschool. We spreken 1974/1975. Alhoewel van korte duur, is het een ervaring die een onuitwisbare indruk op mij heeft gemaakt. Ik herinner mij nog levendig de projecten die we deden met alle klassen, het schilderen van de muren in de school, de enorme gordijnen die we ophingen, de strijd die soms moest worden gevoerd tegen krachten van buitenaf, de communicantjes van de eerste klas, jullie beider gitaarspel. Ik weet het, we waren jonge honden in die tijd. Maar altijd was jij het rustpunt. Jij en Berrie boden een luisterend oor en wijze raad; ik kon bij jullie terecht met de onzekerheden en angsten die ik als jong onderwijzer had.

Waar je ook bent, Antoinette, het ga je goed.

04-07-2018

Julia Pols
Al denkend aan Freddie Fish, een van de vele puzzelspellen die Antoinette mij, en vele anderen, heeft laten spelen, kom ik op deze site terecht. Ik ben geschokt, en erg verdrietig, Antoinette gaf mij de mogelijkheid om mij te kunnen ontwikkelen zonder de moeilijke omgeving van de basisschool, maar op een plek die ik altijd als veilig heb beschouwd. Ze was een bijzonder mens, en ook iemand waar ik naar opkeek als een soort tweede moeder.
Ik miste haar al jaren, ik heb haar in 2008 voor het laatst gezien, vlak voor dat ik naar de middelbare school ging, maar nu mis ik haar alleen maar meer...

Het ga je goed

20-03-2017

eveline
Ach wat erg .... Antoinette heeft onze zoon Stephan
gesteund tijdens een hele onzekere periode in zijn leven.
Ze heeft hem getest en adviezen gegeven waar we nog steeds dankbaar
voor zijn ,en nu na 15jr nog steeds veel profijt van hebben.
Ik durf rustig te stellen dat Antoinette zijn leven heeft veranderd .
Ik zocht haar nu weer in de hoop dat ze de dochter van Stephan kan helpen en kom ik op deze pagina terecht en lees dit .

Ik ben en blijf deze bijzondere vrouw altijd dankbaar voor
wat ze voor ons gezin en in het bijzonder voor Stephan heeft mogen
betekenen . Het komt helemaal goed met hem let maar op..
Dat zei ze tegen ons bij het laatste bezoek.. ze had gelijk ..

07-12-2016

Loritsa en Ineke
Lieve Antoinette,

We missen je steeds meer.

20-09-2016

Pascale
Dank Antoinette,
jij was in staat mijn zoon te zien zoals hij werkelijk is. Hem niet in een hokje plaatst en in staat uit hem te halen wat in hem zat. We missen je.......

05-07-2016

Ida Keyzer
En dan ineens ontdek ik deze site.....hoe bijzonder om vandaag hierop terecht te komen.
Terwijl ik me afvraag hoe ik een klein meisje kan helpen om meer vertrouwen te krijgen bij het leren lezen....
natuurlijk toets ik dan de naam van Antoinette in...zo dierbaar als mens, en als degene zo geholpen heeft onze kinderen te laten zien dat ze goed waren, dat ze het kunnen, dat ze vertrouwen mogen hebben in hun eigen kunnen.Je bent die je bent, en je bent goed.
Is dat niet wat we allemaal nodig hebben?
Dankbaar kijk ik terug op de dierbare bezoeken aan Antoinette en ook op de lange wachttijd voor ons als ouders waarbij we de toegang van de schepen in HvH hebben bewonderd in de zon op het strand en in de regen vanachter glas.
Altijd reden we blij terug.
Antoinette, die net die dingen tegen je kind zei waar het zich groot en gezien door voelde.
Mijn dank is groot en de liefde voor Antoinette blijft.
Lots of Love,
Ida Keyzer

19-02-2016

e de bruyn
Vanavond ging ik op zoek naar Antoinette. Onze zoon heeft bij haar de workshops gevolgd in de jaren 1996/1997. In die tijd heeft zij ons zo goed op weg geholpen en pas geleden heeft hij zijn bul op de universiteit gehaald. Al jaren geen contact meer gehad. Maar we zijn haar en haar bijzondere kijk op dingen en haar hulp en haar inzet nooit vergeten En nu wilde ik haar bedanken en haar het goede nieuws vertellen.Want zonder haar was alles waarschijnlijk niet zo goed afgelopen. En al zoekende kwam ik op deze site terecht. Het spijt ons enorm dit te moeten lezen. Zij was een geweldige vrouw,een bijzonder mens. Die het leven van velen een positieve wending heeft gegeven. Antoinette,Bedankt. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.Want ik weet zeker zij wordt gemist.

27-10-2015

Sanne Hoek
Antoinette!
Het lijkt gisteren dat ik met jou en Berry in jullie tuin bij de grote, grote boom zat. Een kopje koffie, een goed glas wijn, een mooi gesprek, prachtige ontMoetingen. En nu pas lees ik het bericht dat jij er niet meer bent. Dat valt mij niet licht en dit gevoel is met geen pen te beschrijven. Ik had zo graag nog eens met je gesproken. Over het wel en wee van hoog begaafdheid, over mijn dochters, zorg en jeugd. Over jouw visie en paden in het leven die jij bewandelde. Ik zie nog voor mij hoe jij verwoed het onkruid in je tuintje trok, alsof je al het onrecht op deze rare aardbol in 1 dag wilde vernietigen. Jij, een warme, wijze vrouw met kracht. Het ga je goed Antoinette, waar je ook je licht nu zult laten schijnen. Ik zal jou niet vergeten, je hebt een bijzondere plek in mijn hart. Misschien kom ik Berry nog eens tegen. Ik wens hem warmte, liefde en kracht.

Alle liefs,

Sanne Hoek

24-03-2014

Ruth van de Wal
Je bent al ruim een jaar niet meer onder ons, maar het lijkt wel of ik steeds vaker aan je terugdenk Wat mis ik je heldere kijk op onze kinderen en je bemoedigende woorden. Wat was het fijn om je vol vertrouwen en optimisme over onze kinderen te horen praten. Een verademing om eens niets te hoeven uitleggen, zonder vooroordeel begrepen te worden. Daarin was je uniek. Ik ben dankbaar dat te mogen hebben ervaren en verdrietig dat te moeten missen.

29-10-2013

Linda roy tygo en ziggy van hassel
Lieve Berry,
Alweer een jaar gelden,er gaat geen dag voorbij dat we niet aan Antoinette denken. Wat zou ze trots op tygo zijn geweest. Hij doet t goed op t stedelijk gymnasium . Het blijft voor ons ook een gemis maar zijn ook dankbaar om haar. Heel veel sterkte vandaag. Wj branden een kaarsje voor haar en kijken uit naar een regenboog.
Lefs, Linda Roy,Tygo en Ziggy

25-10-2013

Christine
Lieve Berry,
Even in stilte
weer ervaren het gemis
herinneringen laten leven
door dat ene woord ....
gebaar ...
groet ....
het voelen van ...
misschien de pijn ...
het voor altijd
afgesneden zijn
van wat je lief had
of had willen liefhebben,
maar in gedachten
voor altijd
het levende bewijs
van wat ooit was.

25-10-2013

Marcia
Lieve Antoinette,

Vandaag is het een jaar geleden, dat we afscheid van je hebben moeten nemen. Ik moet zo vaak aan je denken. Soms, denk ik, oh, dat moet ik aan Antoinette vertellen, maar ook vaak loop ik me af te vragen, wat je van bepaalde dingen vindt. De regenboog heeft zich het afgelopen jaar meerdere malen laten zien en dan heb ik het gevoel, dat je in de buurt bent.
Lieve Antoinette, ik hoop de regenboog nog heel vaak te zien.

Liefs Marcia

25-10-2013

Pauline en Sebas
Beste Berry,

Al weer een jaar geleden is het nu dat wij te horen kregen dat Antoinette ernstig ziek was en niet lang meer te leven had.
We zijn haar en haar aandacht nog lang niet vergeten!

Warme groet,
Pauline en Sebas

10-10-2013

Jos van Os
Dag Berry
Gisteren hoorde ik van het heengaan van Antoinette,Ze was er eigenlijk altijd nog,na zoveel jaren, in wat ze voor onze dochter was en al het mooie speelgoed dat we samen gemaakt hebben. Ik heb altijd nog een heel warme herinnering aan haar en haar altijd positieve kijk ze heeft in mij ook altijd het beste omhoog gehaald?
Jos van Os

15-08-2013

Zerlina Demei
Ik was wat mensen van vroeger aan het googelen en kwam toen tot mijn schrik op deze site terecht. Wat een verdriet. Antoinette was mijn juf in de eerste klas en Berry in de 5e en 6e. Ik heb jullie altijd hele bijzondere mensen gevonden. Ik ben jaren geleden nog even met Iwan langs geweest bij jullie. Ik woon inmiiddels al 20 jaar op Curacao en kom bijna niet meer in Nederland.

Berry, de vriendschap en liefde tussen jullie draag je bij je in je hart.

Veel liefs
Zerlina

15-08-2013

Laura Oprel
Lieve Berry,

Het is gelukt! Sterre gaat na de zomer naar het gymnasium en gaat een versterkt talenpakket doen.
Wij zijn trots op onze dochter en wederom is aangetoond hoe belangrijk het is om te geloven in de capaciteiten van kinderen. Zoë heeft twee jaar dyslexie training achter de rug en bloeit als nooit te voren. Ze willen architect worden of bouwer. Het gaat haar vast lukken!

Ongetwijfeld zal het gemis je zwaar vallen. Ik hoop dat dit soort berichten je steunt in wat je natuurlijk al weet; Antoinette was een bijzondere vrouw die voortleeft in de harten van ouders en kinderen.

Liefs, Laura

24-06-2013

Lia
Lieve Antoinette,

Dank je wel voor alles.

Lia

24-05-2013

Margreet van Aalst
Lieve Antoinette,

van de week hoorde ik pas dat je overleden was.
Er kwamen weer herinneringen boven van toen onze kinderen Susanne en Thomas bij jullie kwamen.
Stukgelopen in het reguliere onderwijs kwamen ze bij jullie in een warm bad terecht.
Zo mooi om te zie dat elk kind zijn eigen plekje mocht hebben.Ze bloeiden en groeiden.Voor ons als ouders is dat een periode geweest waar wij in rust en vertrouwen het onderwijs konden overlaten aan jullie.
Ben blij dat ik je heb mogen leren kennen je was een bijzondere vrouw.

Lieve Berry heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Een dikke kus Margreet van Aalst.

18-05-2013

Tygo v hassel
Lieve antoinette,
Jij zei dat ik naar het stedelijk gymnasium kon. Ik heb me ingeschreven en afgelopen maandag kreeg ik bericht dat ik ben toegelaten.
Mijn citoscore is 544. Ik dacht mischien zou je het wel leuk vinden om het te weten. En met zwemmen gaat het ook heel goed, maar dat weet je natuurlijk al, want je kijkt altijd mee van af de tribune...
Ik mis je elke dag,
Liefs tygo

24-04-2013

Lenie en chris Govers
Lieve Antoinette,

Ik heb het vandaag gehoord en zijn hier heel verdrietig over.
Onze zoon Devin heb jij heel veel zelfvertrouwen gegeven.
Hij was echt in een schok. Mama maar dat kan toch niet.
Helaas Devin het is wel gebeurd.Wij willen je heel erg bedanken voor het vertrouwen die je onze zoon heb gegeven. Rust zacht en wij zullen je nooit vergeten. Heel veel sterkte voor je echtgenote en je familie.

Veel Liefs van Lenie,Chris en Devin Govers.

20-04-2013

Kim
Lieve Antoinette,

Ik zie net pas dit bericht...ik kan het eigenlijk niet geloven. Het is jaren geleden dat ik voor het laatst bij u ben geweest en heb u hierna niet meer gesproken maar dit doet me heel veel.
U heeft me heel erg geholpen om meer vertrouwen te krijgen in mezelf en accepteerde mij zoals ik was. Ik keek er altijd heel erg naar uit om weer naar u toe te gaan.
Toen ik er voor het laatst was had ik beloofd om nog eens een brief te sturen om te vertellen hoe het met me ging. Dit heb ik eigenlijk nooit meer gedaan en dat vind ik heel erg. Ik had u willen bedanken voor alles wat u voor mij heeft gedaan.
U was een hele bijzondere vrouw die haar werk met heel veel liefde deed. Bedankt voor deze waardevolle jaren!! Rust zacht..

23-03-2013

Athina Lagogiannis
Antoinette heb ik vele jaren mogen kennen en ben daar ook heel trots op. Ruim 25 jaar geleden zijn mijn ouders in contact gekomen met haar, omdat ik toen problemen op school had. Heb toen ook vele uren met haar mogen doorbrengen. Ze is een hele grote stimulans voor mij geweest al die jaren en heb dan ook dankzij haar meer zelfvertrouwen gekregen. Antoinette was een vrouw met een gouden hart die ervoor leefde om kinderen vooruit te helpen. In mijn geval had ik zonder Antoinette nooit bereikt in mijn leven wat ik nu bereikt heb. Daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn. Op het moment dat ik hoorde van Berry dat Antoinette overleden was, was ik dan ook zeer geschokt. Een heel groot verlies niet alleen voor Berry, maar ook voor vele andere mensen. Ik zal haar dan ook nooit vergeten en wens Berry alle sterkte toe om met zo’n groot verlies verder te leven.

Veel liefs en sterkte Athina

15-02-2013

Conny Postel Cretien en Caspar Jung
Lieve Antoinette,
Stilte .... Ongeloof... en verdriet... Net ontdek ik dat je er niet meer bent. Vanmiddag spraken wij met Krien en Marie-Anne over de tijd dat onze kinderen jouw workshops bezochten. Dat wij oudercursussen deden bij jou in Frankrijk. Het was jij die mij deed nadenken en inspireren om in het onderwijs te gaan. Het zijn jouw denkwijzen die mij nog steeds inspireren en zelfs nu ik een master in leren en innoveren doe, denk ik regelmatig bij zgn. 'Nieuwe inzichten' :dat zei, deed Antoinette al jaren geleden. Onze zoon is 20 en kwam altijd volledig getransformeerd uit jouw workshops vandaan.
Je was bijzonder, liefdevol en nog veel meer.
Nog steeds werk ik met materialen die jij ontwikkeld hebt en bebruik ik de kennis die je overbracht.
Rust zacht Antoinette. Bedankt voor voor wie je was en bedankt voor de stem die je gaf aan al die begaafde kinderen die nog steeds geen structurele stem hebben in het onderwijs.

Beste Berry,
Namens Cas en Cre en mijzelf gecondoleerd. Wij hopen dat je de kracht vindt zonder jouw Antoinette vreugde uit het leven te blijven putten.
Sterkte lieve groeten Conny

10-02-2013

Hennie en Helga van Ommen
Beste Berry,wij hebben nog niet zo lang geleden, tot onze grote ontsteltenis, het verschrikkelijke nieuws vernomen dat Antoinette haar strijd heeft moeten heeft moeten opgeven.
Jullie kennende weten wij dat het overlijden van Antoinette een onherstelbaar verlies voor jou zal zijn. Helga en ik wensen jou alle medeleven en sterkte toe. De diverse ontmoetingen die wij met jullie hebben gehad in ons restaurant, hebben wij als zeer prettig en bijzonder ervaren. Mocht je in de buurt zijn dan zouden we je graag weer even zien.
Liefs Hennie en Helga

10-02-2013

Michiel
Bedankt voor de goede hulp die ik van u kreeg!
ik zal die niet vergeten

Michiel

20-01-2013

Maggie y Sebastiaan
Estimado Berry,

Ahora son casi tres meses que tu querida esposa , desde arriba te ilumina como un arco iris.
He leido y visto fotos acerca de tu querida Antoinette , con mucho cariño he tratado de traducir lo que quiero decir ,pero sin exito .... entonces he decidido hacerlo con el mismo cariño, en mi idioma materno.

Recuerdo aun que fue en el mes de Mayo del 2011, via recomendacion del colegio de mi hijo Sebastiaan, que pude tener contacto con Antoinette para que me apoyara en la conduccion de mi hijo, ella tenia su agenda muy ocupada entonces, me recomendo a su esposo Berry , quien con amabilidad y generosidad nos dio coaching por un buen periodo , de lo cual yo estoy muy agradecida. GRACIAS ANTOINETTE!!!!!

Berry ,tu gesto es muy bonito ,quieres homenajear a tu esposa , haciendole un monumento en honor a lo que ella ha realizado atravez de su vida , como una persona muy especial ,profecionalmente y tambien como persona humana , siempre apoyando a otras personas y mucho mas.... , igual que tu .

Que ciertamente y sin dudas ,es digna de admiracion, Antoinette es unica ha hecho bastantes cosas muy bizonderen, muy buenas y bonitas

Sebastiaan y yo no tubimos la suerte de verla y conocerla personalmente, cuanto
nos hubiese gustado.........

Una vez mas digo, desde que te conoci , siempre escuche que hablaste muy bien acerca de Antoinette con admiracion , con amor , tan bonito .........

Con seguridad ella sera una luz del color del arcoiris ,que siempre estara presente .
Deseamos de todo corazon ,que logres tu objetivo , tanto con quisieras.

Con cariño,
Maggie y Sebastiaan

18-01-2013

Cisca Schwagermann
Lieve Geliefden van Antoinette,

Mijn reactie was uiteraard exact hetzelfde als die van alle andere mensen, want eenmaal kennisgemaakt met Antoinette dan zat zij ook meteen in je hart..

Lieve Antoinette, ik richt me het liefst direct tot jou.. Wat heb je veel voor ons betekend en wat was je vooral een ontzettend mooi mens. Je hebt onze Tim zo ontzettend geholpen maar vooral ook ons om Tim te begrijpen. Je was lovend over hoe Elroy en ik de dingen na onze scheiding geregeld hadden en hebben.. het was een voorbeeld zei je.. nou Lieve Antoinette.. JIJ was een voorbeeld, een voorbeeld van hoe een inmens mooi mens eruit ziet. Je onuitputtelijke liefde voor kinderen en je onmetelijke liefde voor de ouders om ze te helpen met met deze "uitdaging" doet niemand je na.

Ik ben blij dat je Teun hebt leren kennen, jullie zijn bij elkaar opgeteld een mooie leeftijd om heen te gaan.. maar niet om nu allebei zoveel mensen achter te laten met dit ondraaglijke verdriet.

Lieve Antoinette, het liedje dat op jouw lijf geschreven is en bijgevoegd is op deze mooie herinneringssite verteld het al.. tot ziens!

18-01-2013

Ina Broos-Witte
Wat een droevig bericht. Onze jongens, nu 19 en 22, voelden zich herkend en erkend door Antoinette. Behalve dat zij hen heeft geholpen met hun hoogbegaafdheidperikelen, zette Antoinette ons op het spoor van beelddenkers. Dat bleken zij beiden en ook mijn man herkende hierin veel van zichzelf en zijn 'problemen' uit zijn school- en studietijd.
Dankzij Antoinette's inzet en inspiratie hebben wij ons verder in de materie kunnen verdiepen. Dat stelt ons in staat onze jongens zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Was eigenlijk net van plan de oudste weer eens langs te sturen.....
Veel sterkte bij het dragen van dit verlies en gemis.
Ina Witte

17-01-2013

Gert van Duinen jr
Lieve Berry,

Heleen en ik hebben gisterenavond achter de computer gezeten en keken naar de byzonder mooie foto's en teksten die over jou lieve Antoinette worden geschreven.
Ook heeft Heleen tot 3x toe het nummer: look for me in rainbows geluisterd, ze huilt er bij, terwijl zij jou ( nog niet) kent.
Zij heeft een speciaal gevoel bij Antoinette
Vriend wij begrijpen des te meer jou verdriet maar weet dat zij ooit op je zal wachten!
Sterkte vriend, ik hou van je.
Je bent mijn rots in de branding Berry.
Berry bedankt !

Gert van Duinen jr

11-01-2013

Beatrijs
Heel verdrietig ben ik om vandaag te lezen dat Antoinette er niet meer is. Veel sterkte Berry.
Ik kan nu even niets zinnigs schrijven, maar hoop je snel te spreken. Waar kan ik je bereiken? Liefs, Beatrijs

11-01-2013

Claudia
Lieve Antoinette,

Onze eerste ontmoeting was in 1977.
Ik kwam naar de grote school en jij was mijn juf.
Ik was direct weg van je. Je leerde mij schrijven en lezen en nog veel meer.
Ik bleef je gelukkig heel mijn lagere schooltijd zien.
Want we hadden een gezellige kleine school met een hoop lol en leuke leerkrachten.
Maar 1 ding blijft me altijd het meeste bij als ik aan je denk .Dat is het gedicht dat je in mijn poëzie album schreef (waarschijnlijk had je dat al een honderd keer geschreven) maar voor mij blijft het altijd heel bijzonder.
En de tekening van het hondje kan ik inmiddels ook en het doet het altijd goed als ik hem na doe bij al diegene waar ik hem teken.
Bedank voor de leuke jaren . Ook Berry bedankt.
Ik heb een leuke tijd gehad.

Maar er was maar 1 juf Antoinette.


Veel liefs Claudia

pagina uit poeziealbum met tekening en gedichtje van Antoinette

11-01-2013

Nancy van der werf-Raaijmakers
Lieve Antoitte.

Wat ben ik blij dat ik altijd jou buurmeisje ben geweest zeg.
Ben een aantal keer bij jou geweest en dat heeft mij heel erg geholpen en ben er sterker door geworden.
Af en toe wist ik niet wat ik met mezelf aan moest en daar had jij dan een antwoord voor of we gingen die zoeken.
Toen kwam er ook uit dat ik een beelddenker ben en dat het een speciale kracht/gave is en dat ik daar ook helemaal niet bang voor hoefde te zijn en me er geen zorgen over hoefde te maken.
Ik vond je echt een hele bijzondere vrouw(nu nog steeds hoor) en was altijd zo sterk en toch mocht je het niet winnen.
Ik weet nog dat je zei dat je zo erg heb genoten van Milan zijn geluidjes als we in de tuin waren en jij lag boven even op bed, dat vond ik zo fijn om te horen en dat hij ook zo sterk en een sterke persoonlijkheid heeft.
Antoinette ik ga je als bijzondere vrouw enorm missen maar vooral als super lieve buurvrouw.

Veel liefs je buurmeisje Nancy.

06-01-2013

Fleur
Lieve Antoinette,
ik heb een jaar lang bij jou gezeten om leuke uitdagende dingen voor hoogbegaafde te doen. Mijn broer heeft dat nog langer gedaan en daarvoor nog. Een mooie tekening van mijn broer heeft lang in je gang gehangen. Mijn ouders zijn erg geëmotioneerd bij het lied "true colors". Die jij draaide bij de informatieavond. Ik vind dat ook een heel mooi liedje vanwege de betekenis. Dat ik mijn eigen kleuren mag laten zien (mezelf zijn, hoogbegaafd zijn). Ik heb daarom de songtekst hier:

You with the sad eyes
Don't be discouraged
Though I realise
It's hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness there inside you
Make you feel so small

But I see your true colors
Shinin' through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow.

Show me a smile then,
Don't be unhappy, can't remember
When I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
You can call me up
Because you know I'll be there

And I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors,
Your true colors,
Are beautiful,
Like a rainbow

Whispered: Can't remember when I last saw you laugh

If this world makes you crazy
You've taken all you can bear
You call me up
Because you know I'll be there

And I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors, true colors
True colors are shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

Lieve Antoinette,
ik geloof dat je het daar boven heel mooi hebt en dat je ook nog aan ons denkt. Wij zullen in ieder geval aan jou blijven denken.

01-01-2013

Jos, Linda en Alan van de Glind
Toen wij in 2009 contact opnamen met het Landelijk Instituut voor Hoogbegaafdheid en vroegen om advies bij het zoeken naar een goede therapeut voor Alan werd ons de vraag gesteld of we de beste wilden. Ja, natuurlijk wilden we dat. Dat werd ons eerste contact met Antoinette en dat voelde vanaf het begin ontzettend goed. Het was iedere keer een hele lange rit vanaf de Veluwe naar Heinenoord of Hoek van Holland en weer terug met alle files, maar we zagen aan Alan dat het hem zo ontzettend goed deed. Hij heeft geleerd te mogen zijn wie hij is en dat hij een talent heeft voor techniek. Graag hadden we hem de mogelijkheid gegeven nog lang naar de workshops te gaan en zo aan zichzelf te werken.
De mail dat Antoinette ziek was en niet beter kon worden en haar overlijden zo snel daarna was voor hem een mokerslag. Door het wegvallen van de workshops waren ineens zijn "fanstastische middagen bij mevrouw van Halem" weg. Om hem verder te helpen zijn we, op eerder advies van Antoinette, gestart met neurofeedback. Hoewel we sceptisch zijn over de werking van neurofeedback, zijn we toch dit pad ingeslagen vanwege het vertrouwen dat Antoinette hierin had voor Alan.
We vinden het mooi te weten dat de regenboog voortaan symbool staat voor Antoinette, zoals sneeuw voor onze oudste zoon.

Antoinette, we zullen je nog lang missen en we wensen Berry veel sterkte om zonder haar directe aanwezigheid verder te gaan.

30-12-2012

koos schuringa
Afscheids woorden voor Antoinette door Koos Schuringa

Het is 18 jaar geleden dat ik voor het eerst bij Antoinette om advies kwam vragen voor onze oudste dochter Renske, we reden toen wekelijks naar Hoek van Holland.
daarna kwam de 2e dochter voor stukje begeleiding en de jongste er achteraan voor tests en workshops.
Vanwege de afstand en omdat er meer mensen uit onze omgeving een consult wilden,
kwam Antoinette in mijn praktijk ruimte werken in Bussum.
En dat was ook gezellig want vanaf die tijd ontmoetten we elkaar vaker tussendoor en aan het eind van de dag, met een kop soep of groentesapje. Zo groeide er meer een vriendschap en waardering vanuit die cliëntrelatie.

De begeleiding en adviezen hadden een enorme impact op mij en ons gezin, en dat kan vast iedereen beamen uit eigen ervaring:
ik was al een tijd bezig met leren begrijpen hoe mijn programmering vanuit mijn opvoeding het voorbeeld wordt hoe je dat zelf doet in de opvoeding van je kinderen.
Zij leerde me met meer ruimte en vrijheid naar onze kinderen te kijken en ik leerde er ook naar te handelen, met alle ups en downs, vaak heel confronterend, een proces wat doorgaat.
Na de beroepskeuze test van de jongste ontstond er even een stilte.
Antoinette was niet van het actief communiceren, want daar had ze geen tijd voor, er was altijd werk.
Tot op het moment dat ze ziek werd, toen veranderde er veel.
De traditionele medische aanpak kijkt naar ziekte in plaats van naar leven, hoe wordt je gezond? Want Antoinette wilde absoluut leven, ze wilde nog zo veel doen!
Uit eigen ervaring kon ik goede therapeuten in het alternatieve circuit aandragen, en ze heeft alles aangepakt, zelfs zo dat ze in januari van dit jaar weer zo stralend erbij liep.

In die tijd hebben we veel meer diepte in ons contact gekregen en vele gesprekken gevoerd:
Zij sprak vanuit haar ongelofelijke kennis over het functioneren van het brein en het creëren van positief denken voor haarzelf, iedere dag weer. En ook:
- Je hebt een lichaam maar je bent het niet.
- Wie of wat ben je dan voorbij het lichaam?
- Ons brein is een geweldig creatief orgaan, dienend aan je ziel.
- En waar verblijft je ziel? Wie of wat stuurt je leven? Wat is Leven?
- We zijn hier een tijdje, in een duikerspak in de diepte van deze dimensie, en dan gaan we weer verder op onze reis,
- en de dood is een transitie, een overgang naar andere dimensies.
Bij haar was een heel groot vertrouwen in het zelfhelende vermogen, en in een blauwdruk van je ziel, maar: alles wat enigszins naar de kerk rook, daar wilde ze niets van weten!

Antoinette hield van haar boom in Frankrijk: bomen zijn wijze spirituele leermeesters die ons kunnen onderwijzen in de geheimen van het leven:
- Bomen haasten zich nooit en kennen heel goed het geheim van stilte en rust.
- Ze zijn meesters in het onderwijzen van kalmte en geduld.
- Ze weten precies hoe stevig hun stam kan zijn wanneer ze hun kruinen in de lucht steken, en - ze zijn slim genoeg om buigzaam te zijn voor een stevige wind.( uit lichtsignalen, Jampolsky)
Antoinette hield van haar boom vooral als ze op de wortels kon zitten en de diepe kracht kon voelen.We praatten over vernieuwing in het onderwijs, ook in Frankrijk, hoe dat aan te pakken.
Ik kwam met allerlei suggesties om meer ruimte te maken voor haarzelf, door in haar werk andere mogelijkheden te verkennen , nog meer naar Frankrijk te gaan.
Maar nee, ik leerde al snel dat zij van plan was zo veel mogelijk kinderen te helpen, en alles zelf wilde doen. Ze had een niet aflatende service voor kinderen, zag van ieder het beste,
En bovenal, ze sprak niet over zichzelf in haar werk.
Voor zichzelf nam ze niet die onvoorwaardelijke zorg en toewijding
die ze voor de kinderen had.
Dat vond ik heel moeilijk, maar wie kent niet de ontkenning van een nare boodschap, de boosheid en het negeren alsof er niets aan de hand is? Marchanderen en doorgaan?

We deelden het besef dat ieder van ons absoluut uniek is, in tijd, ruimte en eeuwigheid,
Dat wil zeggen in het nu van het menselijk bestaan en in het eeuwige leven.
Maar overgave en berusting maakte haar boos, daar was ze helemaal niet aan toe,
terwijl ze ook het boek las van Gangaji: de Diamant in jezelf:
Overgave:
geef de hoop op dat je een warm hart -liefde- aan je verstand kunt ontlenen;
Geef de hoop op dat je verlichting- de waarheid- aan je verstand kunt ontlenen.
In die erkenning volgt de overgave als vanzelf.

Ook dat heeft ze geaccepteerd uiteindelijk en onvoorwaardelijk…

Ieder van ons heeft haar of zijn eigen unieke rol te spelen,
heeft zijn of haar speciale geschenk voor de planeet.
En ieder van ons moet zijn of haar eigen lied zingen,
Alvorens het leven voort te zetten in de spirituele vorm
Die na de dood de onze zal zijn.

Ik weet zeker, en heb gezien dat Antoinette haar geschenk gegeven heeft en haar lied heeft gezongen,
En dat ze nu haar weg vervolgt in de geestelijke dimensies;
Dat ze veel heeft gezaaid, dat het licht al her en der opkomt want... het wordt verder gedragen door al die kinderen, jong en oud, die het in haar hebben gezien
en herkend in zichzelf.
En Berry, zonder jou zou Antoinette niet zo veel hebben kunnen betekenen voor
Zo veel kinderen en gezinnen, jij steunde en ondersteunde haar bij alle praktische, technische en creatieve procesverwerkingen, tot het aller laatst onafscheidelijk van elkaar.
Antoinette, ik heb je beloofd om je werk verder te dragen, dat zal ik doen.

10-12-2012

familie Costerus
Lieve Antoinette

Het heeft even geduurd voordat ik me er toe kon zetten om ook iets op jouw herdenkingssite te schrijven.
Alles wat ik heb gelezen is zo herkenbaar.
Toen wij jou leerde kennen waren wij echt radeloos. Ons eerste gesprek heeft een zeer diepe indruk op ons achtergelaten. Eindelijk iemand die onze zoon leek te begrijpen. Zijn gedrag kon plaatsen en hem al kon accepteren zonder hem gezien te hebben. Het gaf ons direct zoveel kracht en energie, waardoor we minder krampachtig met het gedrag van onze zoon om konden gaan. Hij was dus niet alleen het moeilijke en problematisch ventje die zich niet aan kon passen.
Onze zoon voelde zich door jouw helemaal geaccepteerd en begrepen. Jij hebt ons geholpen om hem te laten zien dat hij ook dingen kan.
Wij hebben het vaak over de gesprekken gehad die wij met jou over de kinderen hadden. Als wij bij jou zaten kon jij voor ons de dingen zo helder schetsen, maar zodra we in de auto stapte kregen we het gevoel al weer veel kwijt te zien. Elke keer zeiden we tegen elkaar dat we de gesprekken op hadden moeten nemen om ze nog eens rustig af te luisteren. Want in een korte tijd vertelde jij zoveel verhelderende dingen. Toch merk je later dat het niet erg was om niet alles meer te kunnen herinneren, omdat als er zich weer dingen voordoen, een van de wijze opmerkingen ineens weer herinnerd wordt.
Antoinette ik wil je nog bedanken voor alle aandacht en liefde die jij voor onze kinderen had.
Door wie jij was zullen wij altijd aan jou blijven denken.

05-12-2012

Jeanne Swaan
Lieve Berry,

Ik ben erg geroerd door het lezen van al deze reacties en ik krijg een gevoel van; waarom heb ik nooit de kans gehad jouw Antoinette te mogen leren kennen. Ze moet een fantastisch mens zijn geweest.
Jullie relatie is van ongekende diepte geweest (hopelijk nog steeds).
Ik wens je toe dat je mag blijven genieten van je werk en alles wat dit leven te bieden heeft.
Er zijn enorm veel mensen die je zullen willen en kunnen troosten als je daar behoefte aan hebt.
Zelf ben ik dankbaar dat ik een heel klein steentje heb kunnen bijdragen, jij weet wel waarmee.
Helaas, maar ook gelukkig, zal ik je nog vaak tegenkomen.

Liefs, Jeanne

03-12-2012

Boaz, Theet en Gerry
Lieve, lieve Antoinette,

Wat een cadeau, wat een parel ben jij in ons bestaan. Door jouw positieve, glasheldere kijk en unieke wijze van ervaring aan wetenschap verbinden heb je een onuitwisbare indruk op onze levens achter gelaten.
Doordat Boaz bij jou een test deed en 4 jaren lang workshops volgde, kon hij uitgroeien van een kind dat niet in zichzelf geloofde,somber en angsit was voor alles wat leren betrof tot een eigen-wijze goedlachse en inz ichzelf gelovende jongen.
Hij genoot van de workshops, het waren feestjes voor hem. jij verstond de kunst om het beste in hem naar boven te halen en je deinsde er ook niet voor terug om kritisch te zijn en hem uit te dagen.

Wij als ouders hebbben ons zo enorm gesteund door jou gevoeld. Door je wijsheid, je enorme liefde die je uitstraalde en je humor.

Zulke mensen als jij kom je niet vaak tegen. Je bezat zo'n bevlogenheid die aanstekelijk werkte.

Door jouw unieke aanpak heb je voor kleine revoluties gezorgd in onderwijsland.
Jij hebt een steen verlegd in een (onderwijs)rivier op aarde.

Dank je wel voor wie je bent! Wij dragen jou mee in ons leven.

Boaz, Theet en Gerry

03-12-2012

Corry
Lieve Antoinette

Het bericht van je overlijden heeft me diep geraakt.
De dankbaarheid voor de ontmoeting met jou en de gesprekken die
je met mijn kinderen hebt gehad zijn nog dagelijks van onschatbare waarde.
Op mijn dochter maakte je 12 jaar geleden zo ' n indruk dat je haar voorbeeld bent
geworden. Zij is ook psychologie gaan studeren en onlangs - cum laude - afgestudeerd.
Wij hadden het er nog over dat zij jou dat graag wilde laten weten.

Onze jongste zoon ( toen 9 jaar oud) was 12 jaar geleden ook erg van je onder de indruk en dan vooral van de manier waarop je je kleedde. Hij wist altijd precies welke schoenen je droeg en hoe mooi hij je kleding vond.
Hij zit nu op ARTEZ in Arnhem en wordt modeontwerper. Wanneer het te druk wordt of hij zich zorgen maakt, trekt hij zich nog altijd even terug om ' jouw ' oefeningen te doen . Dat maakt hem rustig.

Ik zal nooit vergeten hoe je mij complimenteerde op momenten dat ik dat zo verschrikkelijk nodig had.

Dank je wel voor jouw wijsheid
en liefde
zullen we jou herinneren.

25-11-2012

Ian en Olivier
Lieve Antoinette,

Het aantal keren dat we je ontmoet hebben is op één hand te tellen. Jouw invloed op onze levens reikt daar echter ver voorbij.

In augustus hadden we het genoegen in Agonges te verblijven. Daardoor begrijpen we waarom je zo graag onder de eik zat. Het voelen van de overweldigende rust door gewoon lekker te zitten en te kijken naar het, door de wind bewegend, groen en het jagen van de wolken aan het zwerk. Het is een gevoel om niet meer te vergeten.

25-11-2012

Marian Hoeksta-Sturrus
Lieve Antionette,

Alle gedachten, mooie herinneringen en emoties razen door mijn hoofd.
Het is niet in woorden uit te drukken wat je voor mij en mijn dierbaren hebt betekend.
Toch doe ik hier een poging om het op papier te krijgen, zodat je voortleeft en iedereen weet wat voor prachtig, mooie en bijzondere persoonlijkheid is heengegaan!

Mijn gedachten brengen mij terug naar 6 á 7 jaar geleden, waar ik voor het eerst met je kennis mocht maken in je praktijkruimte aan huis in Hoek van Holland. Op dat moment valt in je hele voorkomen al op hoe doortastend je bent. Persoonlijk denk ik mede door de zeer goed afgestemde wisselwerking tussen je bewust gekozen mimiek en je alles zeggende fel blauw gekleurde ogen. Wanneer je het gesprek opent komt niet meteen het verslag op tafel, maar vraag je de ouders eerst hoe het kind de test ervaren heeft en van daaruit gaat het gesprek verder. Ook het Hersenboek komt, ter verduidelijking van het verslag, op tafel. (Wanneer ik dit schrijf, hoor ik je het verhaal weer vertellen, zoals alleen jij dat kunt). Daarna wordt pas het verslag ter handen genomen en neem ik voor het eerst kennis van de door jezelf ontworpen formule, waarbij wordt uitgegaan van de kwaliteiten van het kind. Waarvan ik toen nog niet wist dat deze een steeds grotere rol in mijn zijn zou gaan spelen. Het was een bijzonder mooi en open gesprek, magisch bijna, waarin het kind volledig werd gezien en op waarde geschat. Met al je positieve energie gaf je mij handreikingen voor in de klas, waardoor ik zo enthousiast werd en mij dit de volgende dag deed toepassen en… zoals je voorspeld had gebeurde het! Zo onbeschrijfelijk mooi! Ik vond het oprecht jammer dat het gesprek was afgelopen, ik wilde zo graag nog zoveel meer leren!

Na dit gesprek kon ik niet vermoeden dat er nog vele gesprekken zouden volgen. Maar die kwamen er wel! En gelukkig, want het is niet te beschrijven wat een verrijking je mij hierin hebt meegegeven, Antoinette!
In ieder gesprek mocht ik weer leren. Zeker tijdens de evaluatiegesprek was het mooi om te checken of ik wel goed bezig was. Je wist me altijd precies die kant op te sturen die nodig was.
Eén van jouw vele mooie kwaliteiten!
Wat mij enorm mooie momenten opgeleverd heeft met de kinderen. Op deze manier kijken naar de kinderen, met jouw adviezen in mijn achterhoofd en dan hiernaar handelen, mooier kon het niet! Zij gaven aan mij gevoelsmatig door, waar je met hen in de workshops mee bezig was, waardoor ik er ook weer op in kon spelen. Dit heb ik een aantal keren duidelijk mogen ervaren! Zeer waardevol vond ik dit en prachtig dat dit zo werkte!

In 2010, doet zich de mogelijkheid voor om nog meer te leren over hoogbegaafdheid en mag ik kennis maken met de bijzondere plek van rust, waar kennis en creativiteit volledig tot uiting kunnen komen, Le Grand Monceau in Agonges, Frankrijk. Wat waren dit mooie dagen van bruisende creativiteit waarin een heel mooi concept is ontstaan voor de kinderen.
Wat was het fijn dat je je enorme kennis en inzichten op het gebied van hoogbegaafdheid deelde, jouw gedachtengoed, en dat er hele mooie nieuwe inzichten ter plaatse ontstonden. Het was zo mooi om te merken dat dit je zelf ook energie gaf en dat je hier zichtbaar van genoot. Dit bracht zo’n mooie wisselwerking teweeg. We gingen dan ook vaak langer door dan gepland, kwamen steeds weer op nieuwe ideeën en raakte niet uitgesproken.

Fijn was het om er afgelopen zomer terug te keren en er mijn gezin kon laten voelen wat voor een bijzondere plek het is. De herinnering die ik nu het meest koester is die, waar we met z’n allen (bijna compleet, want volmaakt was het met, jou Berry, er bij)onder jouw boom der wijsheid zitten. Ik ben dankbaar dat ik dit moment heb mogen mee maken.
Dit is voor mij de plek waar je mij als mens verder hebt gevormd om er voor deze kinderen te kunnen zijn. Je hebt mij als mens enorm laten groeien en het is niet in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik je daarvoor ben.
Dank voor het delen van je gedachtegoed, maar vooral je onvoorwaardelijk vertrouwen wat je daarbij naar mij hebt uitgestraald. In mijn handelen zal ik proberen jouw visie steeds tot in perfectie uit te voeren, maar als ik het toch even niet meer weet hoop ik dat je me van bovenaf toch even de goede kant op stuurt.

Lieve Berry,

Van dichtbij heb ik mogen aanschouwen dat ook jij over deze bijzondere gave beschikt. Mensen het geloof in zichzelf terug te geven door je onvoorwaardelijk vertrouwen in te zetten en dit uit te stralen waardoor je hen de kracht geeft door te gaan en richting te geven aan hun leven.
Ik hoop dan ook van harte dat jij die kracht mag ontvangen die je zelf zo mooi aan anderen geeft.
Heel veel sterke gewenst dit enorme verlies te verwerken.

Alle liefs,

Marian

25-11-2012

Tessa Stok-Sterrenberg
Lieve Antoinette,

Woorden schieten tekort na het bericht ontvangen te hebben dat je er niet meer bent.
Ik kan alleen maar zeggen: je bent en blijft een prachtige vrouw voor mijn herinnering.

Berry; ik wens je veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Tessa

25-11-2012

Patrick Borger
Lieve Antoinette,

Gisteren bereikte mij het verschrikkelijke nieuws.
Woorden schieten te kort.
Bedankt voor de fantastische tijd op de Jozefschool.

Berry heel veel sterkte!

24-11-2012

Cindy
Beste Antoinette,

Jiska vond je workshops echt geweldig en keek er steeds naar uit. De workshops waren voor haar het begin om alles een plaatsje te geven. Door wat ze bij jou kreeg aangeboden, werd ze eindelijk eens op haar eigen level uitgedaagd. Eindelijk die erkenning!

Trots kan ik je vertellen dat het nu super met haar gaat. Op school gaat het enorm goed, ze zit fantastisch in haar vel en haar zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid zijn ontzettend gegroeid. Ze sluit aan het eind van dit schooljaar haar basisschool met een mooi schooladvies af!

Ze is erg geschrokken en verdrietig om je dood. Je blijft altijd in een speciaal plekje bij haar.

Bedankt voor alles! Sterkte voor Berry

Cindy

21-11-2012

Familie Stolk
Lieve Antoinette ..

Mogen wij je zoenen?, en je antwoorde; ja natuurlijk, dat vindt ik fijn.
Ook zei je; ik blijf in contact met jullie, ik neem contact op als “dit” achter de rug is.

Dat was op 17 oktober toen we elkaar voor het laatst zagen en we o.a. over Victor spraken.

Op 25 oktober heb je je lichaam verlaten, het contact tussen ons is blijven bestaan.


De eerste keer dat wij elkaar ontmoeten was voor Lucas, die door jouw benadering, af van de gebaande paden, ervoor gezorgd heeft dat hij op zijn plek terecht is gekomen en kan zijn wie hij is.
Lucas ging met hakken in het zand naar je toe, blij kwam bij je vandaan en vertelde enthousiast; “ik heb vandaag meer geleerd dan alle jaren tot dusver op school"

Vervolgens heb je ons Victor beter leren begrijpen en ervoor gezorgd dat wij daadkrachtige keuzes hebben kunnen maken voor hem.
Victor zijn woorden waren: “ik denk dat Antoinette mij begrijpt, ik weet niet wat ze jullie gaat vertellen maar dat hoop ik echt”
Antoinette je hebt hem echt begrepen en daarnaast heb je er voor gezorgd dat wij hem begrijpen, wij er voor hem kunnen zijn zodat hij kan zijn.

Met Marcus was het idee om sneller aan de bel te trekken dan bij Lucas en Victor.
In de 2 weken voor 25 oktober wist je nog de kracht op te brengen om met Marcus aan de slag te gaan.
Vandaag zien we hoe enorm veel kracht dit je gekost moet hebben, en tegelijk laat dit nog veel krachtiger zien wie je bent, hoeveel het je opleverde om dit werk te doen.
De uitslag van Marcus zullen we niet meer van je ontvangen; wel deelde je ons alvast lachend en met plezier mede; “ik weet niet wat jullie voor genen meegeven aan jullie kinderen maar ze vallen tot dusver allemaal buiten de bestaande systemen, dat gaat bij elkaar nog wat worden”; en het waren juist die systemen waar je allergisch voor was, alsof je ze wilde ontkrachten.

Op 3 november is Oscar onze 5e zoon geboren, hij zal van ons horen wie jij bent en we zullen aan jouw woorden denken als Oscar ons straks voor nieuwe vraagstukken gaat zetten ..

Wat graag zouden we nog verder met je willen ingaan op onderwerpen waar wederzijdse interesses elkaar raakten, het voelt dat wij nog lang niet klaar zijn met elkaar …..

Antoinette wat jou zo bijzonder maakt voor ons is dat je buiten de enorme kennis die je bezit, je heel goed kunt voelen en “zien”, en dat dit boven je weten staat,
Iemand die zo is wat ze doet en doet wat ze zegt, zo present is met alles wat is en dit ook weet te benoemen, zo iemand leeft in een nieuw paradigma.

Antoinette je hebt ons geraakt, ontroerd en geïnspireerd

Heel veel dank en liefs van Miranda, Niels, Lucas, Victor en Marcus Stolk … en ook van David en Oscar welke je nog niet ontmoette…Berry, .. wij hebben elkaar niet eerder mogen ontmoeten, wel hebben we begrepen hoezeer jullie een waren,
Wij wensen alle mooie herinneringen die je met Antoinette hebt beleeft je te omarmen als een warme deken om je heen.

19-11-2012

Marja
Herinneringen aan Antoinette ? , ik kan het nauwelijks bevatten dat zij hier niet meer komt , hier in Agonges het thuiskomen voor haar .
Zittend onder haar zo geliefde Eik , samen met de rode kater Carrefield denk ik terug aan diverse momenten ,o.a. dat wij samen naar een Brocante gingen en Antoinette vol trots naar huis ging omdat zij had gescoord voor een prikkie o.a. koperen pannetjes om boven haar fornuis te hangen en een leuk spel om mee te werken in haar workshops en zij vertelde mij regelmatig dat zij daar enorm veel plezier aan had , want dat was haar passie werken met kinderen .
Zie ik binnen haar gebloemde kaplaarzen staan , denk ik aan haar achter de kruiwagen om o.a. paardenmest te halen bij de buren voor haar rozentuin , werken in die tuin was voor haar een ontspanning en daar haalde zij veel energie uit zoals zij altijd vertelde.
In haar keuken zie ik de melkschuimer waar zij van die heerlijke capuchino mee maakte , en velen mensen mee verwende .
Zittend onder haar boom zie ik voor mij dat zij naar buiten komt met een dienblad vol dampende gele mokken capuchino , in gedachten drink ik deze op samen met haar.
Antoinette zij was een geweldige gastvrouw , een lieve vrouw met een groot hart voor mens en dier , wij zullen haar missen.
Marja en Carrefield .

19-11-2012

familie gorcester
Beste Antoinette

Wij zijn blij dat wij jej hebben ontmoet.

Jej bent veel steun voor onze geweest.

Jej kon altijd de sterke kanten in idere kind zien en dat benadruken zo dat de kinderen dat ook zelf konden zien.

Wij hebben als ouders daar von gelerd.

Dankje well.


Lieve Antoinette

Dankje well voor je hulp. Ik kan mij veel beeter concentreren in school. Jej was altijd lief en ardig tegen Casper en mij.

Bjorn

Wij gaan je missen.

18-11-2012

Fam. Van Buuren
Beste Berry,

Wij hebben Antoinette ongeveer 10 jaar geleden leren kennen. Wij kwamen bij haar met Roeland. Wat een warm gevoel gaf ze ons door vanuit een positief perspectief naar hem te kijken. Ze benoemde de kansen in plaats van de problemen. Later volgde onze 2 andere kinderen, Pieter en Jooske. Beide zijn door haar positieve en warme blik op hun kunnen en zijn gegroeid. Door op die manier naar kinderen te kijken heeft ze dit ook aan ons meegegeven. Zonder Antoinette waren onze kinderen hele andere kinderen geworden.
We hebben jou in een later stadium leren kennen. En met die kennismaking begreep ik jullie verbondenheid. Het moet zwaar voor je zijn om haar te moeten missen. Weet dat er een stukje van haar positieve inbreng in onze kinderen doorleeft. We zullen haar niet vergeten!
Heel veel sterkte gewenst!

Saskia, mede namens Gert Jan, Roeland, Pieter en Jooske

18-11-2012

Sander Kerkhof
Lieve Antoinette

Ik weet niet wat ik moet zeggen maar wel dat ik je erg zal missen en dat iedere keer als ik jouw naam hoor ik aan Frankrijk moet denken om dat je ieder jaar daar naar toe ging en dat je altijd iets als souvenier meenam.
Jammer dat die vreugde nu voorbij is. Ik zal je heel erg missen.

Liefs Sander

14-11-2012

Ella kikkert
Onze herinnering aan Antoinette is dat ze van Paul die als een bang en onzeker jongetje bij haar op school kwam,een vrolijk gelukkig kind maakte dat met plezier naar school ging.
We zijn haar er nog steeds dankbaar voor.
Lieve Berry veel sterkte we denken aan je Collin enElla

14-11-2012

Janneke en Ronald Kerkhof
Beste Berry,

Het is moeilijk de juiste woorden te vinden, weinig woorden passen in deze tijd van verdriet en pijn. Berry ons ken je niet, jou hebben wij nooit ontmoet, maar via deze weg willen wij je bedanken voor het verzenden van de kaart. Verdoofd waren toen we het bericht lazen maar wat geeft de kaart Antoinette goed weer. Zij het licht in de duisternis, als een maan iedereen bij schijnen, verlichten. Zo hebben wij haar ervaren. Uiteraard hebben wij Antoinette leren kennen in een voor onze kinderen mindere periode in hun leven. Sander onze jongste heeft jaren bij haar de workshops gevolgd. En iedere keer was het weer alsof hij los mocht in Willie Wonka's snoep fabriek. Dat Antoinette niet meer hier is, is niet alleen een gemis voor een ieder die haar kende of met haar leefde maar voor de hele maatschappij. Antoinette bezat de bijzonder gave om ieder mens zichzelf speciaal te laten voelen en het beste in zichzelf naar boven te halen. Bovenal wist Antoinette iedereen het gevoel te geven boven zichzelf uit te kunnen stijgen en dit ook te laten lukken. Altijd vanuit het positieve, je gaven zijn cadeautjes waar je mee om mag gaan zoals het jouw het prettigst lijkt. Wij vinden het een enorme verrijking dat wij en onze kinderen zoveel cadeautjes waar wij nog jaren plezier van hebben van Antoinette meegekregen hebben. Wij ervaren het als ons grootste geluk dat wij Antoinette hebben mogen meemaken in ons leven. Mede dankzij Antoinette zijn wij als gezin nu wie we zijn, blij en trots met onze gaven. Wij kunnen er door Antoinette met veel positieve energie echt van genieten.
Berry maar ook Mascha wij wensen jullie heel veel sterkte bij dit te verwerkingsproces. Bedenk dat er achter elke traan die blinkt een glimlach van herinnering schuil gaat.


Wij wensen jullie een flinke dosis kracht
Janneke, Ronald, Jorden, Colin, Franck en Sander Kerkhof

13-11-2012

Karin Verhagen
Twee en een half jaar geleden kwam ik via school in contact met Antoinette. Er waren aanwijzingen dat onze dochter hoogbegaafd zou kunnen zijn.

Met hoogbegaafdheid had ik tot dan toe erg negatieve ervaringen en dat was zeker iets wat ik niet voor mijn dochter wilde. Maar ik zag ook wel in dat het niet goed met haar ging en het zo niet verder kon.

Op een mooie zonnige dag naar Hoek van Holland gegaan om daar kennis te maken met Antoinette. Mijn dochter bij haar achtergelaten en met een consumptiebonnetje in mijn hand op weg naar de Torpedoloods. Op de afgesproken tijd kwam ik haar weer halen en wat er toen gebeurde is moeilijk te beschrijven, maar ik had mijn dochter nog nooit zo gezien. Op de terugweg vroeg ze of ze deze mevrouw nu nooit meer zou zien. Ik kon haar geruststellen dat we nog een afspraak hadden.
De volgende testochtend ging veel sneller dan gepland en toen ik terug kwam vertelde Antoinette dat we er wel vanuit konden gaan dat mijn dochter hoogbegaafd was. Ik kon toen alleen maar huilen.

Vanaf die dag is alles anders geworden. Antoinette heeft mij laten zien hoe ik ook (positief) naar het talent van mijn dochter kan/mag kijken en welke stappen ik hier zelf nog voor moest gaan zetten. Wat een geweldig cadeau heb je ons gegeven.

Door Antoinette kwam ik in contact met Berry. Nog zo'n cadeau.

Inmiddels is onze zoon ook door Antoinette getest en ze wikkelde er geen doekjes om: veel werk aan de winkel. Maar ook hier weer uitgaande van zijn talent.

Ik zal de evaluaties missen. De uitleg die Antoinette gaf kon ik nooit navertellen, maar nestelde zich wel als een zaadje in mijn hoofd, klaar om te gaan bloeien als het nodig was. Soms begreep ik ook pas later wat ze had geprobeerd te vertellen. Antoinette had dan al informatie geven over situaties die pas later aan de orde zouden komen.

Antoinette bedankt voor het laatste gesprek!

Lieve Berry heel veel sterkte!

Karin

12-11-2012

Raymond en Agnes Michels
Af en toe ontmoet je in je leven iemand die je de weg wijst.
op een moment dat je eigen kompas als een ventilator ronddraait.
Die bijzondere mensen geven je de kracht en de moed om een koers te kiezen
de jezelf niet durfde te varen.
deze mensen zijn als de Pharos vuurtoren, een baken dat je hoop en rust geeft.
een helder licht waar je op blind kunt varen, waardoor je je veilige haven
zonder gevaar of angst weer weet te bereiken.
Zo iemand was Antoinette.
Zonder haar is de wereld weer een beetje donkerder geworden...

12-11-2012

Astrid Tax
Het is nog maar kort geleden dat ik bij jullie ben geweest en met jullie heb gesproken. Ik heb nog vele malen er aan terug gedacht.
Hoe bijzonder het is hoe en op wat voor manier ze dacht. Ze durfde buiten de lijntjes te denken. Ze was geïnteresseerd in het kind zelf. Het kind mocht zijn van haar. Wat fantastisch dat ze zoveel kinderen heeft kunnen helpen. Wat ben ik blij dat ik haar heb mogen ontmoeten. Ze was zo uniek!
Veel sterkte aan Berry. Ik hoop dat het goed gaat met je.
Ook bomen kunnen verdriet hebben.

12-11-2012

Fam.Nillesen
Lieve Antoinette,
Afgelopen week hadden we het nog even over jullie met de kinders en dachten dat jullie heerlijk in jullie geliefde frankrijk zouden zijn .
Schokkend was dan ook het bericht in de Hoekse krant!
25 jaar kende we je ,en hadden veel waardering voor jouw en Berry.
Wat heb je veel betekend voor menig kind en ouder,en wat een gemis zal dit zijn . Inderdaad een zeer bijzondere lieve vrouw .

Lieve Berry,
Wat zal je haar missen! heel veel sterkte.
Liefs Frans Anja Alain en Kiara

12-11-2012

Martin en Mignon
Om iets bijzonders te schrijven over Antoinette is niet moeilijk. Moeilijk wordt het wanneer je een keuze moet maken over 'wat' je schrijft over haar. Er zijn zoveel geweldige dingen te schrijven over Antoinette. We kiezen een voorbeeld van onze kinderen wat zij over 'hun' Antoinette vertelden. Ze volgden beiden jaren lang haar workshops met heel veel plezier en overgave. In feite hielpen die workshops onze zoon en dochter door hun hele lagere school periode heen.

Op een keer hoorden we onze kinderen uitleg geven aan anderen over de workshops. Er kwam iets van een vraag: "Hoe weet je dat dan en hoe maakt die Antoinette je zulke zaken dan duidelijk?" Het antwoord was: "Antoinette is heel bijzonder, Antoinette hoeft je dat niet te vertellen, Je weet gewoon dat je het goed doet. Antoinette praat met haar ogen... "

Een enorm gevoel van respect en bewondering kwam uit dat antwoord van onze kinderen naar voren. Ik denk dat dit antwoord, wat natuurlijk veel te eenzijdig is en toch ook zo waar, een beeld schetst hoe onze kinderen (en ook wijzelf) Antoinette altijd hebben gezien.

We vinden het verschrikkelijk, in de eerste plaats voor haar naasten en meteen daarna voor alle kinderen en ouders die haar nu moeten missen.

We voelen ons bevoorrecht haar gekend te hebben.

Martin en Mignon Wortelboer

11-11-2012

Pauline Groeneveld
Lieve Antoinette,

Dankjewel voor het je aandacht, kennis, duidelijkheid.
Dankjewel voor je bezorgdheid, meedenken, aansporen.
Dankjewel voor creëren van rust, vertrouwen in kunnen, richten op kwaliteiten.

Dit alles om mijn zoon te laten zijn wie hij is en te laten stralen!

Ik kende je nog maar kort.
In februari heb ik je beloofd om voor hem op te komen en mijn gevoel te volgen. De zaadjes die jij hebt geplant krijgen wortels...

Zo intens jammer dat je niet meer fysiek aanwezig bent.
Ik had nog zoveel van je willen leren.

Berry, Marcia, Koos, Renske, Fanny en alle andere dierbaren van Antoinette veel sterkte toegewenst.

Pauline Groeneveld

10-11-2012

Simone Davids
wat een verschrikkelijk nieuws

ik ben nu 34 maar als ik antoinette tegen kwam zij ik altijd hallo juf antoinette een paar maanden geleden nog bij de benzine pomp geen idee hebbende dat dat de laatste keer zou zijn ze sprak ook vol trots over frankrijk en over berry ik heb een geweldige tijd gehad op de jozefschool toen berry en antoinette daar de directeur en directrice waren ik heb nog steeds nog steeds de video band van de werkweek van groep 8 antoinette was een geweldige vrouw en berry is een geweldige man
ik zal altijd met veel plezier terug denken aan mijn basisschool

berry ik wens je heel veel sterkte en kracht toe in deze verschrikkelijke tijd

simone davids

10-11-2012

Max de Wilde
Lieve Antoinette,

Ik vond het altijd heel leuk bij de workshops, ik mezelf daar ook echt goed leren kennen. Wat een schok dat je er niet meer bent. De workshops hebben me echt enorm geholpen verder in mijn leven. Gecondoleerd, Berry, en veel sterkte.
Hier is nog een smiley (waar ze zo van hield): :p

Veel sterke,
Max de Wilde

10-11-2012

obs de Waterlelie
Bedankt voor alles wat je voor onze school betekent hebt.We willen je hier heel erg voor bedanken.
Het team van obs de Waterlelie te Hendrik Ido Ambacht

09-11-2012

Familie Rog
Lieve Antoinette,

Wat een schok om te horen dat er een einde is gekomen aan je leven. Heel triest dat zo´n lieve en begaafde vrouw er niet meer is.

Eind 2006 werd mijn zoon Xander getest. Het resultaat verbaal-performaal "kloof" met toch nog wel even de vermelding dat adhd niet helemaal uit te sluiten was (niet getest door Antoinette). De mededeling van de desbetreffende psychologe was dat zij er niks mee kon. Ondertussen wij een probleem met het gedrag van onze jongen. Na wat internetsurfen terecht gekomen bij Antoinette. Wat een verademing! Zelf heb ik een hekel aan aanpak van 1 op 1 begeleiding dus laat staan wat dat is voor een kind. Xander zenuwachtig bij de 1e keer kon het niet laten overal aan te zitten, maar dat mocht allemaal. Binnen 6 maanden had ik al een ander kind. Nog steeds met mededeling op school, een slimme jongen maar het komt er niet uit. Xander voelde zich erg thuis bij Antoinette en moest helaas na groep 8 toch echt afscheid nemen van haar, maar niet getreurd we hadden nog een zusje die inmiddels ook bij Antoinette terecht was gekomen. Renate is ook altijd met heel veel plezier naar Antoinette gegaan. Haar rustige aanpak en de waardering van elk kind indivueel sierde haar. Tegenwoordig gaat alles op in de massa.

Zowel Xander als Renate zijn begonnen met VWO brugklas, maar hebben alletwee een stapje terug gedaan naar de HAVO. Niet erg want pubers die lekker in hun vel zitten telt voor mij meer als prestaties.

Xander is superzelfverzekerd geworden door zijn tijd bij Antoinette en ik heb hierdoor een ander kind gekregen. Hij weet wat hij kan en wil en ik ben overtuigd dat dit mede door Antoinette is gekomen. Renate moet nog steeds een beetje haar weg vinden, maar heeft wel een doel in het leven.

Antoinette, bedankt voor alles wat je voor mijn kinderen gedaan hebt en ik hoop dat er ooit nog een persoon komt die in jouw schoenen zal staan. Je was uniek!

Sterkte voor iedereeen.

Gerda Rog

09-11-2012

Fanny Kok
Voorgedragen tijdens de afscheidsbijeenkomst op 2 november:

Zeven jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Antoinette. Wat mij opviel was haar energie en haar uitstraling, krachtig en sterk. En wat een wijsheid…… Al snel besloot ik een cursus te volgen in Frankrijk. Met een groep ouders gingen we aan de slag met haar visie.
“Geef ze vertrouwen; straal het uit” Dat klinkt heel logisch en dat is het ook, maar eigenlijk waren we allemaal vooral bezig geweest onze kwetsbare kinderen te beschermen en op een verkeerde manier te helpen. Om vertrouwen uit te stralen in de kwaliteiten van je kind, zul je ook met je eigen kwaliteiten aan de slag moeten. Dat laatste viel niet altijd mee, maar om de kinderen te laten groeien moet je ook jezelf een spiegel voorhouden. Antoinette deed dat altijd erg subtiel, maar wel zo messcherp dat je meteen voelde waar het knelpunt zat. Die week vormde dan ook de basis voor een hoop veranderingen in ons leven.
Geboeid als ik was door de visie en de persoon Antoinette heb ik daarna nog vele cursussen in Frankrijk bij haar gevolgd. Ze leerde me de echte kleuren zien van elk kind. Elk kind was belangrijk voor haar, met elk kind ging ze een band aan zo intens en mooi dat het kind weer kleur kreeg en durfde te gaan stralen. Ze was de laatste strohalm voor vele ouders en kinderen. Zij heeft hiermee heel veel gezinnen geholpen en levens weer zin gegeven.
Bijzonder was haar aanpak bij kinderen met een grote discrepantie tussen hun verbale en performale kwaliteiten. Door de meeste psychologen een ‘kloof’ genoemd, maar zij noemde het een brug dichterbij. Ze bouwde een brug door met gebruik van de sterke kanten van een kind de wat minder ontwikkelde punten verder te ontwikkelen. Het brein is tenslotte plastisch! Hierin was zij als psycholoog uniek! Ik heb nog geen andere psycholoog ontmoet die op deze manier aan de slag ging met kinderen. Met een enorme gedrevenheid verdedigde ze deze visie…. Het liefst had ze alle kinderen uit het schoolsysteem getrokken. Ze omschreef het systeem als een elastiek dat voortdurend opgerekt wordt. Antoinette had echt een hekel aan systemen. Als geen ander wist ze wat de kinderen voelen.
Waar ik altijd erg naar uitkeek waren de gesprekken naar aanleiding van een intelligentie onderzoek. Als plusklas leerkracht mocht ik regelmatig met ouders mee naar zo’n gesprek en zelf heb ik drie kinderen, dus ook als ouder heb ik die gesprekken ervaren.
Alle ouders van kinderen die een gesprek hebben gehad met Antoinette kennen het hersenboek. Dat boek ging altijd open tijdens een gesprek. Prachtig kon ze vertellen over hoe de samenwerking tussen de hersenhelften verloopt, wat er in de linker en hersenhelft gebeurt en hoe leerprocessen plaatsvinden. De basis van alles begint tenslotte in het brein. Als ouders hing je aan haar lippen, maar ik moet de eerste ouder nog tegenkomen die het vervolgens ook kon navertellen. De wijsheid, gedrevenheid en de liefde voor elk kind sprak uit alles wat ze zei, maar het gevoel was niet te beschrijven.
Naast het hersenboek kwam ook altijd haar model op tafel:
K= ƒ (M ) < (B+C)
De moeilijkheden vouwde ze weg zodat duidelijk was dat er juist aan de kwaliteiten gewerkt moest worden via het ontwikkelen van bewustwording en creativiteit. Haar model heeft haar zelf ook aardig op de proef gesteld tijdens haar leven. Ze heeft het meer dan eens moeten gebruiken voor haar eigen situatie. Ze had makkelijk kunnen verdrinken in de moeilijkheden, maar wist altijd de kracht in zichzelf te vinden om haar eigen model te bewijzen. Na een chemokuur stond ze aan de ouders in de workshop te vertellen dat ze even een verwendagje in een beautysalon had gehad. …. En dan sta je daar naar te kijken en te luisteren…. Heel bijzonder. Vooral omdat ze het zo weet te brengen dat de mensen het nog geloven ook!
De allermooiste weken die ik met Antoinette heb beleefd, zijn de weken in Frankrijk met ons hele gezin. Van gezinscounseling tot vakantie. In de ochtend kwam ze met een kruiwagen vol tassen voor de kinderen, met allerlei materiaal erin waarmee ze zichzelf konden uitdagen… Na de eerste keer in Frankrijk wilden de kinderen nooit meer ergens anders heen. Want de ananas is lekkerder in Frankrijk en de speciale cakejes die Antoinette altijd heeft zijn overheerlijk (waar we dan speciaal voor langs de Carrefour moesten rijden, want alleen dat zijn de Antoinette-cakejes). Op de fiets naar de herberg om brood te halen, grasmaaien op dat leuke tractormaaiertje….Ook de mooie boom heeft dankzij Frankrijk voor altijd een hele belangrijke plek in ons hart. Het was zo heerlijk om te zien dat Antoinette zelf net zo genoot van deze weken als wij. Het afscheid viel ook altijd zwaar. Vooral de laatste keer. Op één of andere manier konden we maar niet vertrekken en bleven we elkaar maar aankijken. We weten nu waarom en misschien wisten we het toen ook wel, maar daar wilden we niet aan….
Tijdens onze weken in Agonges, had elke dag een andere kleur. De kleuren van de regenboog. Deze kleuren waren ook een onderdeel van haar visie. Elke kleur staat voor een ontwikkeling in de intelligentie. Zo ontwikkel je van zelfbewustzijn naar zelfsturing. Om het gevoel van de kleuren goed over te brengen werd tijdens de weken in Frankrijk de hele omgeving aangekleed. We aten zelfs in de kleuren van de regenboog! Ook voor de kinderen is de regenboog met alle kleuren voor altijd onlosmakelijk verbonden met Antoinette. Nu geeft het troost, bij elke regenboog komt Antoinette even langs. In de mythologie is de regenboog immers beschreven als een innerlijk evenwicht; een verbinding tussen hemel en aarde…….
Zoals iedereen weet staat aan het eind van de regenboog een schatkist vol goud. Vandaag is hij wit en omringd met bloemen en een slinger gemaakt door alle kinderen die haar zo lief hadden. Antoinette zoals afgesproken zullen je visie en je gedachtegoed doorleven maar je hart van goud neem je helaas mee. Ik reken erop dat je een breinlinkje met me houdt. We gaan je zo ontzettend missen. Bedankt voor het inkleuren van ons leven!

XXX Fanny

Lieve Berry,
We zullen er voor je zijn!

Lieve Marcia,
Je bent een superkanjer, dank je wel voor alles!

08-11-2012

Fam van der Knaap
Lieve mevrouw van Halem,

Verleden week heb ik een paar keer aan u gedacht. Ik dacht: ik moet u toch eens vertellen hoe het nu met onze zoon gaat. Nu de kaart op de mat valt schrikken we erg. Drie jaar geleden heeft onze zoon bij u de workshops gevolgd, met heel veel plezier. Op school trubbelingen gehad omdat hij niet begrepen werd. Dankzij u heeft de school, na het merken van de resultaten van de workshops, veel meer begrip gekregen en is op school ook op een betere manier met hem omgegaan. U zei toen al: dit is een typysch gymnasium kind, hij is daar heel geschikt voor. En van een kind waarvan de leerkracht op de basisschool vond dat hij het niet kon, is hij geeindigd met: hij kan het wel. Hij heeft dan ook een VWO advies gekregen is zit nu op de 2e van het gymnasium. U had dus gelijk. Hij heeft het erg naar zijn zin. Wij beseffen ons dat dit mede aan u te danken is, dus vanuit daarboven kunt u trots zijn op weer een kind dat u geholpen heeft. Wij vergeten u nooit.

Gr. Fam van der Knaap

08-11-2012

ria koot-schott
Gecondoleerd met dit grote verlies. We zijn heel erg geschrokken door het bericht in de Hoekse Krant. Wij, de buurtjes van de overkant. Die Antoinette kennen als een lieve en vriendelijke vrouw.
Heel veel kracht toegewenst.

08-11-2012

Nelly Maarschalkerwaard-van Daalen
Lieve Antoinette,
Met tranen in mijn ogen schrijf ik dit bericht. Jij was er altijd voor de kinderen en gaf ze zelfvertrouwen. Ik leerde jullie kennen als leerkrachten van de Jozefschool en later nog op vele andere punten. Voor jou komt het einde veel te vroeg we hadden nog veel langer van je willen genieten.
Berry heel veel sterkte, de twee eenheid is doorbroken. De goede en de slechte tijden zijn voorbij. Je moet alleen verder met de herinneringen.
Ik wens jou heel veel mooie herinneringen.
Veel liefs,
Nelly Maarschalkerwaard-van Daalen

08-11-2012

Sterre bakx
Lieve Antoinette.
Ik was altijd super blij met de workshops. Het was altijd gezellig.
Je was altijd aardig en behulpzaam en lief.
Je blijft voor mij altijd bestaan. Ik ben super trots op jou.

En ik bedank je dat ik je mocht heb leren kennen.

Veel leifs Sterre

07-11-2012

Tygo v Hassel
lieve Antoinette
Ik vind het heel erg dat er niet meer ben, maar je blijft voor altijd in mijn hoofd. De  workshops ging ik met plezier naar toe en vond het daar ook heel leuk. Vooral de tassen. Ook heb ik veel geleerd.
Met het zwemmen gaat het heel goed. Ik ben afgelopen weekend Zuid-Hollands kampioen sprint geworden. En daar had ik een goude medaille gewonnen. Ik voelde dat je er bij was. En door te denken aan jou heb ik gewonnen.

Ik geef voor jou een kaartje in niveau 6 met een hele grote 😄
Liefs tygo

07-11-2012

Familie van Veen-Hordijk
Lieve Antoinette,

Wat een schok van ongeloof ontstond toen we het bericht lazen dat je bent overleden. Zeer droevig dat een aimabele vrouw met zoveel specifieke kennis niet tastbaar meer aanwezig is.
Toen we in een moeilijke periode waren beland met onze dochter Laura, heb je ons inzicht gegeven in de ons onbekende wereld van hoogbegaafde kinderen en beelddenkers. Wat een openbaring voor Laura dat zij door jouw begrepen werd. Wat fijn dat je Laura en ons als ouders tools aanreikte om met haar specialiteiten om te gaan.
Als we dachten dat Laura problemen had om haar doelen te bereiken, konden we aan Laura vragen: "Zullen we naar mevrouw van Halem gaan en haar om hulp vragen?" Laura wist dat ze welkom was, begrepen en geholpen werd.
Voor ons heb jij, Antoinette, een speciaal plekje in ons geheugen. Als we doelen willen bereiken, zullen we jouw als persoon, je stimulerende adviezen en je duidelijke tekeningen voor altijd horen en zien.

We wensen Berry en naasten veel sterkte met het verlies van Antoinette.

Bleiswijk,
Laura, Marjan en Gerard van Veen-Hordijk.

07-11-2012

Yori Goemaat
Lieve lieve Antoinette,

Ik ben er pas net achter het slechte nieuws gekomen, en ook mij doet het erg veel pijn aan het hart..
Ik wil Antoinette bedanken voor alle hulp en begrip die ze me heeft gegeven. Ze heeft me geleert hoe ik mezelf beter kon begrijpen en hoe ik makkerlijker kon leren voor school vanwege mijn dyslexie, hoogbegaaftheid en omdat ik beelddenker ben.
Ik wens ierdereen veel sterkte met hun verlies.
Antoinette was en blijft een geweldige vrouw.

X Yori

06-11-2012

Els
Antoinette, nu een week geleden hoorde ik het slechte nieuws en het is nog niet bezonken. Toen ik haar leerde kennen jaren geleden ontmoette ik Berry ook, dat was op school.
Wat ik zag waren 2 bevlogen mensen, inderdaad unieke twin souls.
Sterk, begaan, kwetsbaar, gepassioneerd, energiek, genietend, gemotiveerd, enthousiast, meelevend, trouw, streng, leuk, direct, lief af en toe boos, teleurgesteld en nog veel meer.

Mensen die nog kunnen genieten van elke dag
Mensen die blij zijn met wat ze hebben al lijkt dat soms niets
Mensen die mensen accepteren gewoon zoals ze zijn
Mensen die kunnen delen zonder verwachtingen
Mensen die mensen kansen en hulp geven zonder verwachtingen
Mensen die niet oordelen over mensen al zijn of denken ze nog zo anders
Mensen die leven en laten leven, een kunst apart.
En daar mochten we allemaal in delen en van leren.

Daar is nu een helft van weg gevallen, hoop dat Berry de kracht heeft en krijgt om het levenswerk van Antoinette en hemzelf voort te zetten Sterkte!

05-11-2012

Ank Hartendorp
Lieve Antoinette,

Wat een onverwachts droevig bericht!
Ik heb je leren kennen doordat je 2 leerlingen van onze school in begeleiding had. Samen met wisselende collega's ben ik de afgelopen 5 jaar regelmatig met de ouders bij je op bezoek geweest om informatie over het kind te delen.
Wat waren dit voor ons zinnige bijeenkomsten. Je wist een kind zo vanuit zijn eigen ontwikkeling op een positieve manier te stimuleren. Wij kregen als school alles van je gedaan, je was zeer bereid ons te helpen bij de aanpak. Je stond altijd klaar met een luisterend oor en met advies.
Het heeft mijn kennis en die van mijn collega's zeker verrijkt.
Wat je ook bijzonder maakte was je positieve feedback over het feit dat je vond dat wij als school zoveel moeite deden voor een kind. Elke keer sprak je daar weer je bewondering over uit.
Lieve Antoinette, ik vond het heel fijn je te kennen. Rust zacht.
Ik wens de familie en vrienden van je veel sterkte met dit verlies.

Ank Hartendorp
OBS De Kring
Schiedam

r

05-11-2012

Yeshela & Robert Crommelin, Alix Royer
Wat hadden we graag Antoinette zelf willen laten weten met hoeveel respect we haar gedenken! Wat een sleutelrol ze heeft vervuld op een cruciaal moment in het leven van onze zoon Yeshela. En dat hij, dankzij haar onomwonden prachtadvies, nu in Belgie zijn draai vindt.

Antoinette, in ons hart leef je voort!

05-11-2012

Linda Jonker
Lieve Antoinette, ‘Ik weet, helaas, nu pas waarom!’

We kennen jou al 15 jaar.
Bedankt voor alles wat je voor onze 3 kinderen gedaan hebt.
Altijd was je slim en positief in je denken en benaderen.
Gelukkig heb ik je onlangs, nog telefonisch gesproken, niet wetende dat het ons laatste gesprek zou zijn. Spijtig.
Ik vroeg je nog wanneer je ging stoppen met werken, zodat je in Frankrijk van je welverdiende rust kon gaan genieten.
Je gaf een ontwijkend antwoord.

Ik weet, helaas, nu pas waarom!
Jij bedankte mij uitgebreid voor het vertrouwen dat wij altijd in je gehad hebben.

Ik weet, helaas, nu pas waarom!
Antoinette, je had het over Berry, dat zijn werk/onderneming zo goed liep en dat Marcia van alles op de hoogte is.

Ik weet, helaas, nu pas waarom!
Je droeg ons over aan hen, voor als wij ooit nog een vraag hebben.

Hartelijk dank hiervoor, ook voor je laatste inzet van afgelopen juli.
Je blijft in onze gedachten.

Rust zacht, kus LindaBerry, bedankt voor je kaart. Gecondoleerd en sterkte met het verwerken van het verlies van je lieve vrouw Antoinette.

05-11-2012

Marianne Wilts
Antoinette heeft onze 3 kinderen getest en geadviseerd over individuele keuzes met betrekking tot studie- en beroep.
Haar heldere advies, de persoonlijke benadering waarin zij altijd het beste uit ieder kind naar boven haalde, was voor mij als moeder, een belangrijke aanvulling op het inzicht in hun persoonlijke ontwikkeling.
Dat haar benaderingswijze een grote draagwijdte mag hebben!
Marianne, moeder van Stef, Jasper en Rozemarijn van der Bijl

05-11-2012

Marja v.d. Knaap en Jorrit Zuidgeest
Het is alweer 4 jaar geleden dat Jorrit de workshops volgde bij Antoinette in Hoek van Holland. Nog steeds plukt hij er de vruchten van. De omslag van 'slim, maar onzeker en terughoudend' naar 'slim en ik probeer het gewoon' werd in enkele weken gemaakt en in totaal 12 workshops vastgelegd. Iets als een uitdaging zien en gaan proberen, betreft voor Jorrit niet alleen schoolwerk of leren, maar bijvoorbeeld ook zwemmen in dat koude maar prachtige meer op vakantie... Wij zijn Antoinette dankbaar voor haar inzicht, enthousiasme en geloof in Jorrit en alle andere kinderen die in haar een baken hebben gevonden.

Beste Berry, veel sterkte gewenst en dank voor het ontvangen van een bericht van het overlijden van Antoinette (hoe verdrietig dat ook is).

Groeten van Jorrit en zijn ouders

05-11-2012

Y.van Dalen
Lieve Antoinette, 04-11-2012

We zijn helemaal geschokt door het feit dat je niet meer op de aarde bent. Toen ik je bij ons laatste bezoek spak in juli en vroeg of we in het najaar, na 3 maanden nieuwe school konden afspreken, was je wat afwerend. Jammer dat ik niet meer op mijn intuïtie ben af gegaan!
Dan had ik geweten dat er iets mis was.
Toen Adrienne de kaart zaterdag las (ik wist het al iets eerder)was ze helemaal van slag.Ik wilde haar beginfeest van school niet laten overschaduwen, door de crematie te noemen op vrijdag. Mam hoe kan dat nou, ik heb nog van iedereen ook van Antoinette gewonnen met een spel?!
Ze is de 2e persoon die veel te vroeg uit ons leven verdwijnt en zich zo geweldig ingezet en gedreven met hoogbegaafde leerlingen kon werken!
We zullen de komende tijd een kaarsje voor haar branden en je gedenken, hopende dat dit Berry en andere naaste geliefden tot troost mag zijn.

Veel liefs en sterkte van Yvonne van Dalen.(misschien schrijft Adrienne later nog iets)

04-11-2012

M
Beste mevrouw van Halem,

Ik vind het jammer dat u nu heen bent gegaan. Ik had u graag nog willen bedanken voor alle moeite die u in mij hebt gestoken.
Mijn zelfvertrouwen is door u toegenomen en het leek soms wel alsof u de enige was die mij begreep.

BEDANKT voor alles en rust zacht.

04-11-2012

Marianne Oprel
In de 4e klas kwam ik bij jullie terecht op de Jozefschool. Overblijven was toen nog niet maar voor ons werd het geregeld, we mochten zelfs in de lerarenkamer eten en kregen dan ook geregeld wat van jullie bijzondere lekkere eten. De warmte en pure liefde die er was voor de kinderen was elke dag te voelen. Dank je wel lieve Antoinette, rust zacht
Berry heel veel sterkte
dikke knuffel

04-11-2012

Laura Oprel, Roel, Sterre & Zoe Bakx
Lieve Antoinette,

Het was ergens begin jaren 90, ik vermoed 1992, dat ik in mijn examenjaar zat en het nut niet meer zag van de opleiding die ik volgde. Een lastige periode ging daar aan vooraf, maar vooral gebrek aan zelfvertrouwen. Jij leerde me dat ik meer kon, dat er ook meer in mij zat dan er tot dat moment van me gevraagd werd en was uitgekomen. Nooit eerder had ik zo naar mezelf gekeken.

Jaren later (vanaf 2007?), eenmaal moeder van twee slimme dochters met de nodige "problemen" op de basisschool en thuis, kwam ik weer bij jou terecht. Voor Sterre met de workshop en voor Zoe vanwege een psychologische test. Je leerde mij de gebruiksaanwijzing van HB kinderen, maakte me actief naar de school van de kinderen toe, maar boven al leerde je me dat deze kinderen bijzondere zorg en aandacht nodig hebben. En dat er mensen moeten zijn die voor deze kinderen op moeten komen.
Als onderwijsprofessional heb ik van jou geleerd wat passie is (voor kwetsbare kinderen, voor maatwerkonderwijs, buiten de kaders kijken en die enorme drive om te zorgen dat het goed gaat komen).

Onze kinderen doen het nu goed op school. Sterre zit in groep 8 en gaat vermoedelijk naar het VWO. En Zoe is druk bezig haar dyslexie beheersbaar te maken waardoor haar talenten nog meer tot uiting kunnen komen. Jij hebt bijgedragen aan het geloof, vertrouwen en zelfvertrouwen in en van onze kinderen.

Ergens in het leven heeft een mens iemand nodig die vertrouwen geeft, tot steun is en adviezen geeft. Zowel ikzelf als onze kinderen hebben van jouw expertise, kunst, kunde en warme persoonlijkheid mogen genieten. En wat is het ontzettend jammer dat daar een einde aan is gekomen.


Lieve Berry,

Het was altijd Berry & Antoinette....... een symbiose. Wat onwerkelijk dat daar een einde aan is gekomen. Ik wens je veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.

Liefs, Laura Oprel
Amsterdam

04-11-2012

Cor simonis
Antoinette,

Dankje wel voor alles wat je hebt gedaan en breikt hebt ten behoeve voor Aldo.

04-11-2012

Laurence & Jurgen Vermeulen
Beste Antoinette,
Het is al weer een paar jaar geleden dat wij met onze zoon langskwamen. De misschien wel natuurlijke scepsis die wij hadden, heb jij in de eerste middag direct weggenomen. Wat was je een goede inspirator voor hem en wat heeft hij de periode daarna in de workshops zichzelf op een positieve manier ontdekt en misschien nog wel belangrijker; zichzelf begrepen.
Wij hebben dit proces natuurlijk van zeer dichtbij gevolgd en je toewijding naar de kinderen is echt uniek.
De schok is groot om je verlies, maar wij weten zeker; je leeft in vele kinderen een stukje voort!

04-11-2012

bart zandbergen
hallo Antoinette.

Ik weet nog goed dat ik vroeger vaak bij u ben geweest.
ik ben heel erg blij dat we bij u zijn geweest want nu gaat het heel erg goed met mij en haal ik goede cijfers en gaat het sociaal goed.
rust zacht antoinette en heel erg veel sterke aan de nabestaande.

Groetjes Bart Zandbergen

03-11-2012

Esther Steiger-van den Berg
Lieve Antoinette,

Mijn zoon Jip kwam 10 jaar geleden voor het eerst bij je. Je warmte en vermogen om contact met kinderen te maken was overweldigend. Af en toe kwam hij bij je terug als hij een beetje klem kwam te zitten; jij hielp hem dan in een gesprek om alles weer in het juiste perspectief te zien.

Nu Jip 17 is kwamen we via jou bij je man Berry terecht waar Jip zich ook prima bij voelt.

We zullen je missen; wees er echter van overtuigd dat jouw erfenis in de vorm van alle hulp en vorming die je Jip gegeven hebt, enorm waardevol is voor ons.

03-11-2012

Christine
Lieve Antoinette

Iedere dinsdagmorgen,even bijkletsen,werken veel lachen en soms ook huilen. Anoinette bedankt voor het vertrouwen!
Peet en ik hebben een heerlijke herinnering aan de plek waar jij veel kracht kreeg. "jullie paradijs".
De hanger die ik van jou heb gekregen,hangt voor het raam en als de regenboogkleurtjes tevoorschijn komen,zal ik altijd aan JOU denken!

Antoinette jij bent een kanjer.

Liefs van Christine en Peet.

03-11-2012

sylvia bothof
Alweer 6 jaar geleden kwam Dylan voor het eerst bij je. Testen in het weekend je maakte er geen probleem van, Rijsteballen van zijn voedingsdieet mee eten, geen probleem, Je geloofde in het kind en straalde dat vertrouwen naar ze uit. True Colours kwam in mij op, want ik mocht ook een week in Franrijk ervaren. Je leerde mij mijn verleden loslaten (wat moeilijk blijft) en te vertrouwen in onze bijzondere kinderen. Zij hadden ons als ouder gekozen en wij jou in onze zoektocht op ons pad gekregen. We hebben vele fuzzies mogen ontvangen en de smileys zijn niet meer weg te denken. Dylan had zelfs zijn smileyclub. Vele workshops heeft dylan mogen volgen en wij moeders maar "verplicht" winkelen. Altijd stond je klaar voor onze kinderen. Een groot gemis. Ik hoop dat je wat fuzzies onze kant kan heensturen en onze kinderen kan blijven stimuleren in zichzelf te geloven. Berry sterkte.

03-11-2012

Ernö Groeneweg
Beste Antoinette,

Heel veel tijd heb ik bij u doorgebracht, bij de workshops en bij andere testen. Nog steeds heb ik in het dagelijks leven veel aan wat ik van u geleerd heb. Ik weet niet zo goed wat ik er verder nog over kan zeggen, alleen dit: Ik zal u nooit vergeten.
Dankuwel.

Ernö

03-11-2012

Yolanda Groeneweg
Beste Antoinette,

Mijn zoon Cedric heeft bij u de workshop gevolgd met veel plezier.
Hij heeft hierdoor meer zelfinzicht gekregen en daarnaast een verrijking voor zijn denkvermogen ontwikkeld. Maar vooral de manier hoe u de kinderen benaderde, als een warme deken, zo liefdevol, dit was erg waardevol voor Cedric.
U had voor vele nog als een voorbeeld kunnen dienen, helaas mocht dit niet zo zijn.

Lfs Yolanda en Cedric

03-11-2012

Rieki Roosloot Weerman
Lieve Antoinette ik heb je als Oma van Tygo mogen ontmoeten. Meteen zag ik die mooi warme glimlach en een warme geweldige vrouw. Onze Tygo is zo'n geweldige jongen geworden hij ging zo graag naar jou Antoinnete en vertelde dan aan Opa en Oma wat hij weer had geleerd en deden mee met de spelletjes die hij dan van de workshop meenam. Tygo is een heerlijk open kind geworden en we zijn zo trots op hem wat hij nu al allemaal bereikt heeft. Ook ik zal je nooit vergeten en wens Berry heel heel veel sterkte ik heb een klein gedichtje voor iedereen die Antoinette lief was.
Woorden zijn maar woorden,
en geven soms niet weer wat we bedoelen,
maar weet dat er mensen zijn die aan jullie denken. Rieki Roosloot Weerman

02-11-2012

Wendy en Rosie Bo
Lieve mensen,

In een korte tijd hebben we zoveel geleerd van jullie beiden. Antoinette je hebt Rosie laten zien dat ze weer haar licht mag laten schijnen. En ik was zo bang dat dat nooit meer terug zou komen, je gaf mij steeds weer dat vertrouwen. Ook jij Berry, bedankt dat ik mijn stukje dezelfde tijd bij jou mocht doen. De mooie krachtige vrouw die ons zo goed begreep en steunde (de enige volgens Rosie) is er niet meer, wel de inspiratie die zij ons geeft om onze eigen weg te gaan en niet meer bang te zijn. Wat zullen we je missen.

Berry en haar naasten wensen we heel veel sterkte in deze ongelooflijk moeilijke tijd.

Wendy en Rosie Bo

02-11-2012

Joke
Den Haag 30-10-2012

Bijna 20 jaar geleden ontmoette ik een persoonlijkheid die mij raakte, haar ogen troffen mij in het hart en ik had direct het gevoel van verbondenheid. Heel bescheiden, wel bewust en vastberaden, met een innerlijke schoonheid die tot in het diepste van je wezen te voelen was.
Haar naam is Antoinette.

Antoinette

Vier jaar geleden een slecht bericht, je vertelde mij strijdbaar en positief gestemd hoe je er mee aan de slag ging, we spraken over de kapper en het feit dat het haar eraf zou gaan.
Ik wist toevallig een kapper die gespecialiseerd is in haarwerken, we keken elkaar aan en er was een bijna vanzelfsprekendheid dat ik samen met Berry met je mee zou gaan om het juiste haarwerk te vinden wat het beste bij je zou passen. En zo is het ook gebeurd.
Het was emotioneel en waardevol tegelijk, een bijzonder en intiem moment.
Een groot gevoel van verbondenheid en vriendschap wat er tussen ons was en nog altijd is.

De laatste maanden zijn intensief geweest voor jou en voor Berry, we hebben met elkaar het verdriet gedeeld maar ook veel mooie en onvergetelijke momenten.
Wat een voorrecht dat ik zo dichtbij je mocht zijn.

Door jou Antoinette heb ik jullie bijzondere vriendin Marcia ontmoet, ik zie een Universele Liefde tussen mensen met een zielsverwantschap die uniek is.

Antoinette dank je wel voor alle wijsheid en warmte, je bent voor altijd in de herinnering verankerd.

Aan het einde van de regenboog sta jij in het licht.

02-11-2012

Linda van hassel
Lieve antoinette,

Wat zijn wij blij dat we jou hebben mogen ontmoeten. 6 jaar lang ben je in ons gezin geweest. Eerst in krimpen waar je tygo als 5 jarige heb leren kennen.Wat heb jij tygo tot een mooi mens gemaakt,dank zeggen is niet genoeg. Tygo genoot van de workshops en van de madelaines om over al die kadootjes maar te zwijgen. Ook de smilie is niet meer weg te denken, tygo tekent ze zo na. In juni j.l hebben wij gedag gezegd, afscheid nemen wilde je niet want....we zouden elkaar blijven zien. En dat doen we nu ,alleen op een andere manier.

Als ik aan je denk dan is het je gulle lach, de positiviteit die je zo goed over kon brengen en om je talenten te gebruiken. Ook moet ik denken aan de ikea-ochtendjes met de moeders ,lekker 3 uur gratis koffie drinken en veel praten over de talenten van onze kinderen

Berry, ook van jou heeft tygo veel geleerd , vooral het perspectief tekenen...we wensen je dan ook heel veel stertke om je leven zonder je maatje voort te zetten. 

Antoinette heeft  een mooie plek in ons hart waar haar energie kunnen blijven voelen. We zijn heel blij dat we je hebben leren kennen en we zullen je nooit vegeten, tot ziens....(op de tribune bij tygo zijn zwemwedstrijden, ik weet zeker dat je meekijkt)

Dag Kanjer,

Roy,Linda, Tygo en Ziggy v Hassel xxx😘

02-11-2012

Rick van Meurs
"Het aanreiken van het juiste gereedschap" is in amper 3 seconden uit te spreken. Echter het in praktijk brengen van deze woorden is alleen voor een enkeling weggelegd. Met trots kan ik vertellen dat ik in aanraking heb mogen komen met niet 1 maar zelfs 2 fantastische mensen die zich met recht tot deze schaarse groep mogen rekenen: Berry & Antoinette.

Uit ervaring kan ik zeggen dat Antoinette deze unieke gave bezat. Zij heeft het voor mij (inmiddels alweer 15 jaar geleden) mogelijk gemaakt om vanuit verslagen positie weer onvoorwaardelijk van het leven te kunnen genieten. De dankbaarheid hiervoor is niet in woorden uit te drukken. De woorden die Antoinette destijds regelmatig tegen mij zei en die ik nooit zal vergeten, wil ik nu graag andersom zeggen: "Je was een echte kanjer Antoinette!"

Liefs,
Rick

01-11-2012

Bo van Amerongen
Lieve mevrouw van Halem,

Ik kende u nog maar net maar bij de workshop voelde ik mij zo fijn.
Dat gevoel wil ik elke dag wel.
En nu ineens bent u er niet meer...
Liefs van Bo

31-10-2012

Lotte van den Heuvel
Lieve Antoinette,
Bedankt voor de workshops;
Bedankt voor alle waardevolle tips;
Bedankt voor alles.

Lotte

31-10-2012

Edwin, Tim en Angelique Pijl
Een kus, knuffel en een glimlach!

Wij weten precies waar die boom staat en hoe bijzonder de plek in Agonges is. Net zo bijzonder als Antoinette zelf!
Onze kanjer, net 17, zit op de universiteit, studeert Economotrie.
Vol enthousiasme, sociaal zo sterk ...

Antoinette wist dit allang ...
Berry, kus ... onze armen om je heen!

31-10-2012

Ruth van de Wal
Lieve Antoinette,

Sinds 2007 loop je als een rode draad door ons leven. Toen kwamen we met onze oudste zoon bij je en wijdde je ons in in de wereld van hoogbegaafdheid. Uiteindelijk hebben alle vier onze kinderen je mogen leren kennen. Ik stond er versteld van hoe snel ze zich bij je op hun gemak voelden en hoe gemakkelijk je ziet liet stralen. Met rode wangen en vol verhalen kwamen ze terug uit de workshops. Je gaf ze hun zelfrespect en vertrouwen weer terug en daar zijn we je zo dankbaar voor. Door jou kijken we nu anders naar onze kinderen en zijn we de juiste weg ingeslagen om ze te begeleiden naar hun volwassenheid. Ons hart brak toen we vernamen dat je deze wereld hebt moeten verlaten. Maar je hebt bij zo veel kinderen een zaadje in hun hart geplant dat je op die manier altijd verder zal leven. Wij zullen je in ieder geval nooit vergeten en aan je terug denken als een heel bijzonder mens. Ik vond het een eer je te mogen kennen. Ik wens Berry alle kracht die hij nodig heeft om zonder jou verder te gaan. Ik hoop dat zijn dierbaren dicht om hem heen staan.

31-10-2012

Danzel Huysman
Lieve Antoinette,

Als ik naar de workshops kwam nam ik altijd mijn werk van school mee.
Je keek er dan naar, en vertelde wat ik allemaal goed deed. Je tekende er dan smily's bij. Je vertelde aan mij wat wel en niet belangrijk was en dat vertelde je ook vaak aan de juffrouws. Ik vond de cadeautjes ook altijd fijn. Tijdens de workshops lekker met elkaar werken en we mochten vaak op de computer, lekker iets drinken en wat lekkers. Je zei dan vaak: neem maar een paar snoepjes dat mag wel. We hadden het ook vaak over het quad rijden wat ik graag doe en motor rijden was uw hobby.Helaas kunnen al die dingen nu nooit meer en dat vind ik heel jammer!
Danzel

31-10-2012

Meindert Schenk
Mede dankzij het gedachtegoed van Antoinette, haar workshops voor de leerlingen en de cursussen aan de leerkrachten hebben we binnen het openbaar basisonderwijs Hendrik-Ido-Ambacht een plusklas kunnen ontwikkelen die staat als een huis.

30-10-2012

Jose Sevim-Boer
2006 Grand Monceau - Frankrijk
Eén van de meest indrukwekkende weken in ons leven.

Je hebt ons het lied van Cyndi Lauper - True Colors laten zingen, de tekst ging over onze kinderen zei je, het was zo aangrijpend, zo emotioneel en zo waar.

You with the sad eyes
Don't be discouraged
Oh I realize
It's hard to take courage
In a world full of people
You can lose sight of it all
And the darkness inside you
Can make you feel so small

But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

Show me a smile then,
Don't be unhappy, can't remember
When I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
You call me up
Because you know I'll be there

And I'll see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

When I last saw you laughing
If this world makes you crazy
And you've taken all you can bear
You call me up
Because you know I'll be there

And I'll see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show

Your true colors
True colors
True colors
Shining through

I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show

Your true colors
True colors are beautiful,
Like a rainbow

Deze week was niet alleen een week vol emoties en leermomenten maar ook een leuke, gezellige week met een heel mooi uitstapje naar het "landgoed" van Gea met haar paarden en de Keltische geschiedenis, 's avonds met elkaar eten in de kleuren van de regenboog, samen zingen. Onvergetelijk!

Lieve Antoinette,

Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan en betekend hebt, de geweldige workshops waar Deniz aan deelgenomen heeft, en je hulp en advies om de juiste plek voor Deniz te vinden in het onderwijs.

Zoals jij is er maar één, we zullen je nooit vergeten, je zult altijd in onze harten zijn.

Liefs José, Umut en Deniz

30-10-2012

Franka Kramer
lieve Antoinette,

Bedankt dat je mij altijd hebt geholpen.Je geloofde altijd veel in mij.
Ik keek altijd uit naar de workshops, de spelletjes die we deden en natuurlijk ook de koekjes,snoepjes en de sojamelk uit Frankrijk.
Juist de laatste workshop waarin ik de meeste punten haalde en heel hard aan de slag ging is onze laatste herinnering geweest.
Smileys zullen voor mij altijd een mooie herinnering blijven!
Ik heb veel over het huisje in Frankrijk van je gehoord maar nooit echt gezien, het lijkt mij heel mooi.

liefs Franka

30-10-2012

Jeramy Huysman
Lieve Antoinette,

Heel erg bedankt voor alles dat u voor mij heeft gedaan.
U heeft me altijd door moeilijke tijden heen gesleept.
Vreselijk dat dit u is overkomen.
Na elke workshop was ik altijd blij.
Een band hadden wij samen en ik wil u zeggen:

ER BLIJFT ALTIJD EEN SPECIAAL PLEKJE IN MIJN HART!

Heel erg bedankt voor alles!!!

Dikke kus Jeramy Huysman

30-10-2012

Bianca Rozeboom
Lieve Antoinette

Je bent voor onze kinderen opgekomen .
Je hebt ze geleerd dat ze anders mogen denken,voelen en handelen en dat de grootste deel van de bevolking ons Hbers niet altijd kunnen begrijpen.
Je hebt mijn kinderen hun zelfrespect terug gegeven...
En je hebt bemiddeld met scholen om ze te vertellen dat HBers anders zijn en anders leren.
Je bent voor ons absoluut onmisbaar ....

Het is niet met woorden te zeggen
Of te beschrijven met een pen
Hoeveel jij voor ons betekend hebt
En hoe dankbaar ik je daarvoor ben

Hoe ik het zeg of hoe ik het vertel
Mijn hele hart schreeuwt: “Dank je wel!”
Voor wie je bent en wat je doet
Dank je wel dat ik jou heb ontmoet


Veel liefs van Bianca ,William, Jack-Ryan en Steve-Finn

30-10-2012